2014. október 26., évközi 30. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok ünnepe
  • szombat: Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep
  • vasárnap: Halottak napja

2. Végéhez közeledik a Szűzanyának szentelt őszi hónap. Októberben minden este rózsafüzért imádkozunk templomunkban 17.50-től. Szeretettel hívunk mindenkit erre a közös imádságra.

3. Folytatódik a városi katekézis. Nyolc egymás utáni szerda estén Miskolc különböző egyházközségeinek papjai tartanak előadásokat a Millenniumi Teremben. Az idei év témája a „Nyolc boldogság”. A harmadik előadást október 29-én, szerdán, este 18 órától Lipcsák János atya tartja „Boldogok a szelídek…” címmel. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

4. Jövő szombaton Mindenszentek ünnepét, vasárnap pedig halottak napját tartjuk. Mindenszentek főünnepén reggel 7-kor, délelőtt 10-kor és este fél 7-kor lesznek szentmisék templomunkban. Aki a temetőt ájtatos lélekkel meglátogatja és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-től 8-ig bezárólag minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádkozás a pápa szándékára. A Mindszenti temetőben az elhunytakért végzett szertartás szombaton 17.30-kor, Sajóbábonyban 15 órakor kezdődik.

5. Az elsőáldozásra és bérmálkozásra készülő gyermekeknek a következő hittanóra november 7-én és 8-án lesz az őszi szünet miatt.

6. Az egyházközségünk közösségei által végzett imaórák és együttlétek időpontjai az üvegajtón olvashatók.

7. Október 28-án, kedden, 17 órakor gyűlés lesz a Caritas-csoport tagjainak. Az esti rózsafüzért a csoport tagjai vezetik.