2014. november 2., évközi 31. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Borromeo Szent Károly püspök emléknapja
  • szerda: Szent Imre herceg ünnepe
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Kedden este hét órára várjuk a katekumen csoport tagjait a plébánia hittantermébe.

3. Szerdán folytatódik a városi katekézis. Az idei év témája a „Nyolc boldogság”. A negyedik előadást november 5-én, szerdán, este 18 órától a minorita atyák tartják „Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot …” címmel. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

4. Az előttünk álló héten elsőcsütörtök és elsőpéntek lesz a megszokott rend szerint.

5. Pénteken este fél hatra ifjúsági énekkari próbára invitál mindenkit sok szeretettel János atya és Gábor atya. Kicsiktől a nagyokig, gitártól a hegedűig mindenkinek és mindennek helye lesz közösségünkben.

6. Az elsőáldozásra készülő gyermekeket pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a leendő bérmálkozókat szombaton 11 órától várjuk a plébánia hittantermében. Szombaton 10 órától ministráns foglalkozásra várjuk a jelenlegi és leendő ministránsokat.

7. A Miskolc-Újdiósgyőri Plébánia a Szent Imre búcsúját november 9-én, jövő vasárnap tartja. Az ünnepi szentmise fél 11-kor kezdődik. November 5-én, Szent Imre ünnepén pedig szentségimádási napot tartanak, melynek keretében a mi egyházközségünk 11-12 óra között vezeti az imaórát. Szeretettel várnak mindenkit!

8. Kedves Testvérek! Idén lejár az egyháztanács képviselőtestületi tagjainak mandátuma. Érsek atya elrendelte az új választások megtartását. A szentmise végén minden felnőtt kap egy borítékot, benne egy lepecsételt lappal. Kérem, hogy erre a lapra a jövő héten írják össze az Önök által a képviselőtestületbe javasolt személyek nevét. A borítékot pedig legkésőbb péntek délig szíveskedjenek a plébánia irodájában vagy a templomban leadni, hogy jövő vasárnapra összeállíthassuk azok listáját, akik közül majd szavazni lehet a leendő testületi tagokra. Képviselőtestületi tagok azok lehetnek, akik teljes közösségben vannak az Egyházzal, már betöltötték 16. életévüket, de még nincsenek 70 évesek. A jelöléseknél kérem, hogy vegyük figyelembe ezeket a kritériumokat. Tartsuk lelkiismereti kötelességünknek a választásban való részvételt, hiszen ezáltal is segíthetjük a plébános munkáját az egyházközség vezetésében!

9. Megjelent egyházközségünk kiadványa, az Őszi levél. Vigyük, olvassuk, terjesszük. A kifizetett elsőáldozási fotók átvehetők a sekrestyében.

10. Vasárnap délután 17 órától a Rózsafüzér Társulat gyűlése lesz a plébánia hittantermében, 17.45-től pedig szentségimádás a templomban.