2014. augusztus 31., évközi 22. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító
  • péntek: Kalkuttai Boldog Teréz anya
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Veni Sancte szentmisék időpontjai templomunkban a következők:

  • szeptember 1-én, fél kilenckor a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanévnyitó szentmiséje lesz
  • szeptember 14-én, a fél kilenckor kezdődő szentmise keretében lesz a plébániánkhoz tartozó hittanosok és pedagógusok tanévnyitó szentmiséje, amelynek keretében tanszermegáldást végzünk. Az új tanév elején erre a közös imádságra minden diákot és pedagógust szeretettel hívunk és várunk.

3. Fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatjuk, hogy egyházközségünk egykori szeretett lelkipásztora, Szabó János atya életének 74., áldozópapságának 51. évében hazatért Teremtőjéhez.János atyáért a szentmisét szeptember 1-jén, hétfőn fél 11-kor mutatjuk be templomunkban, majd a templom kriptájában helyezzük őt nyugalomra a feltámadás reményében. „És az Isten letöröl szemükről minden könnyet, halál nem lesz többé, sem fájdalom… mert az elsők elmúltak.” (Jel 21,4)

4.  Az előttünk álló héten elsőpéntek, elsőszombat és elsővasárnap lesz a megszokott rend szerint.

5. Szeptember 7-től, jövő vasárnaptól újra lesz reggeli szentmise a Zárda kápolnában fél 8-tól és a Kálvária kápolnában fél 11-től.

6. Szeptember 13-án KATTÁRS MISKOLCON! Idén a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia városunkban, a Szent István téren rendezi meg a Katolikus Társadalmi Napokat, melynek keretében az egyház társadalmi tanítása kerül előtérbe, rengeteg színes program (kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek, ifjúsági programok, játékok) megvilágításában. Program és részletek a kihelyezett plakátokon. Vigyük el a rendezvény hírét barátainknak, ismerőseinknek is.