2014. augusztus 24., évközi 21. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Szent Mónika
  • csütörtök: Szent Ágoston püspök és egyháztanító
  • péntek: Keresztelő Szent János vértanúsága
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Veni Sancte szentmisék időpontjai templomunkban a következők:

  • augusztus 29-én, 15 órától a Kateketikai Iroda szervezésében lesz szentmise a környék hitoktatói számára
  • szeptember 1-én, 8 órától a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanévnyitó szentmiséje lesz
  • szeptember 14-én, a fél kilenckor kezdődő szentmise keretében lesz a plébániánkhoz tartozó hittanosok és pedagógusok tanévnyitó szentmiséje, amelynek keretében tanszermegáldást végzünk. Az új tanév elején erre a közös imádságra minden diákot és pedagógust szeretettel hívunk és várunk.

3. A Diósgyőri Kolping Család Egyesület által szervezett Kolping-Akadémia előadássorozat következő programja Hadobás Zoltán tanár előadása lesz „Árpád-házi szentek a történelemben és művészettörténetben” címmel. Az előadás a Diósgyőri Római Katolikus Plébánia hittantermében lesz, 2014. augusztus 26-án, 19 órai kezdettel. Minden érdeklődőt szeretettel hív és vár az egyesület.

4. Szeptember 13-án KATTÁRS MISKOLCON! Idén a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia városunkban, a Szent István téren rendezi meg a Katolikus Társadalmi Napokat, melynek keretében az egyház társadalmi tanítása kerül előtérbe, rengeteg színes program (kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek, ifjúsági programok, játékok) megvilágításában. Program és részletek a kihelyezett plakátokon. Vigyük el a rendezvény hírét barátainknak, ismerőseinknek is.

5. Augusztus 20-án Palánki Ferenc püspök atyánk szentelte fel a diósgyőri várban Szent Hedvig lengyel királyné tiszteletére a XVI. századi, most felújított kápolnát. Városunk így újabb felszentelt katolikus kápolnával gazdagodott. Istennek legyen érte hála!

6. Ismételten hirdetjük, hogy Miskolc Diósgyőrben új közösségi teret alakítanak ki, amit Szent II. János Pál pápáról fognak elnevezni. A téren a szent pápa szobrát szeretnék felállítani. Tervek szerint szentté avatásának első évfordulójára szeretnék elkészíteni. A szobor létrejöttéhez szeretettel várnak adományokat. Számlaszám és a részletek az üvegajtón elhelyezett plakáton található.