2014. június 8., Pünkösd ünnepe

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: szent Efrém diakónus és egyháztanító emléknapja
  • szerda: szent Barnabás apostol emléknapja
  • péntek: Páduai szent Antal áldozópap és egyháztanító emléknapja
  • jövő vasárnap: Szentháromság vasárnapja

2. Pünkösd hétfőn reggel 7 órakor, délelőtt 10 órakor és este ½ 7 órakor lesznek szentmisék templomunkban.

3. A Diósgyőri Kolping Család egyesület szervezésében a Kolping-Akadémia következő programja június 10-én 19 órakor lesz a Diósgyőri Római Katolikus Plébánia hittantermében. Mikita Gábor a miskolci Színészmúzeum igazgatója tart előadást „William Shakespeare és a katolicizmus egy anglikán világban” címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

4. Jövő vasárnap a ½ 9 órai szentmisén lesz a tanévzáró Te Deum. Nagyon várjuk a gyerekeket együtt ünnepelni itt a templomban. A diákok a leadott szentmise naplójukat a következő vasárnap, a ½ 9-es hálaadó szentmise után, a Millenniumi Teremben rendezendő rövid értékelés keretében kapják vissza. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a szünet nem jelenti a vasárnapi szentmisék elhagyását!

5. Jövő vasárnap 16 órakor „mocorgós szentmise” lesz a Millenniumi Teremben. Szeretettel várjuk elsősorban a kisgyermekes családokat.

6. Már most előre hirdetjük, hogy június 22-én, Úrnapján a 10 órai szentmise után körmenet lesz. Kérjük segítsenek a szokott módon az úrnapi sátrak feldíszítésében. Új segítőket is szeretettel várunk. Ezenkívül kérjük a ½ 12 órai szentmisére jövő híveket, hogy jöjjenek most hamarabb, 11 órára a templomba és ők is vegyenek részt a körmeneten.

7. A Mindszent Kolping Család az elmúlt évekhez hasonlóan nyári HITTANTÁBORT szervez. A tábor ideje: 2014. június 30. (hétfő) – július 07. (hétfő). Helye: Abádszalók, Kolping-ház. Részletek az üvegajtón.

Szülői értekezletet tartunk, az Abádszalóki hittanos táborba jelentkezett fiatalok szülei részére, 2014. június 15-én, vasárnap, 15 órától a Plébánia Millenniumi Termében. Egyben felhívjuk azon fiatalok figyelmét, akik még nem adták le jelentkezésüket, és szeretnének részt venni a táborban, minél előbb tegyék ezt meg.

8. Kolping Családunk szalonnasütést rendez 2014. június 14-én, (szombaton) 18 órától, a Plébánia udvarán. Szalonnáról, kenyérről és tűzről a Vezetőség gondoskodik, süteményt és innivalót mindenki hozzon magával! Szeretettel várjuk a Plébánia híveit, fiataljait, szülőket, minden kedves vendéget!

9. A Kálvária kápolnában június 15-én lesz most az utolsó szentmise, azután, a nyáron, szeptember elejéig nem lesznek szentmisék.