2014. június 1. Mennybemenetel ünnepe

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: szent Marcellinusz és szent Péter vértanúk emléknapja
  • kedd: Lwanga szent Károly és társai vértanúk emléknapja
  • csütörtök: szent Bonifác püspök és vértanú emléknapja
  • péntek: szent Norbert püspök emléknapja

2. Június 1-én van a hónap első vasárnapja. Délután 5 órakor a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz a Tanácsteremben, ¾ 6 órakor szentségkitétel, majd közös szentségimádás lesz a templomban.

3. A héten elsőcsütörtök,elsőpéntek és elsőszombat lesz. Csütörtökön este és pénteken reggel és este 6 órától gyóntatunk. Pénteken a reggel 7 órai szentmise után, este pedig a szentmise előtt elvégezzük a Jézus Szíve litániát. Elsőpénteken reggel ½ 7 órai szentmise is lesz. Szombaton este 6 órakor elsőszombati ájtatosságot tartunk, papi hivatásokért imádkozunk.

4. Június 1-én, 18 órakor a Zárdakápolnában, az Országos Orgona Pont keretében Regős Zsolt koncertet ad. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

5. Június 4-én, szerdán plébániánkon lesz a miskolci papság találkozója, amelyen részt vesznek a június 21-én pappá szentelendő egri egyházmegyés diakónusok is. Ezen a napon 10 órakor ünnepi szentmisét fogunk bemutatni templomunkban Szeretettel hívunk erre mindenkit és kérjük, hogy minél többen ünnepeljenek együtt velünk és a diakónusainkkal.

5. Csütörtökön 17 órától, a Millenniumi Esték keretében, „Et resurrexut tercia die” címmel zenés irodalmi összeállítást ad elő – a húsvéti-pünkösdi ünnepkörről – az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület a Millenniumi teremben. Szeretettel várják az érdeklődőket.

6. Június 7-én, szombaton, Pünkösdi Juniális lesz a Csanyikban 10 órakor ünnepi szentmisével, lelki közösségben a csíksomlyói zarándokokkal és egész napos programokkal. Részletek az üvegajtón lévő plakáton olvashatók. A rendezvény védnöke Palánki Ferenc püspök atya. Jó lenne, ha minél többen ünnepelnénk ott közösen, mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

7. A Miskolc Avas-déli (jezsuita) plébánia zarándoklatot szervez Csíksomlyóra jún. 6-9 között. Várható költség 35000 Ft. Bővebb felvilágosítást kapni és jelentkezni az ottani plébánián lehet.

8. A Mindszent Kolping Család az elmúlt évekhez hasonlóan, nyári HITTANTÁBORT szervez. A tábor ideje: 2014. június 30. (hétfő) – július 07. (hétfő). Helye: Abádszalók, Kolping-ház. Részletek az üvegajtón. Akik szeretnének részt venni a táborban, jelentkezési lapjukat minél előbb adják le a plébánia irodában vagy a sekrestyében.