2014. május 25. Húsvét 6. vasárnapja, Tömegtájékoztatási Világnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Néri szent Fülöp emléknapja
  • kedd: Canterbury szent Ágoston püspök emléknapja
  • péntek: szent István király ereklyéinek átvitele emléknap

2. Május 25-én, vasárnap, 19 órától „Et resurrexut tercia die” címmel zenés irodalmi összeállítást ad elő – a húsvéti-pünkösdi ünnepkörről – az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület a minorita templomban. Szeretettel várják az érdeklődőket.

3. Május 27-én 19 órakor a Diósgyőri Kolping család szervezésében Baranczó Attila séf: Étkezés és szakralitás címmel előadást tart, a Diósgyőri Római Katolikus plébánia hittantermében. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

4.Május 28-án, szerdán, 17 órakor a Millenniumi Teremben Tornai J. „El Camino” címmel előadást tart a szent Jakab zarándokútról. Szeretettel várják az érdeklődőket. A program elmarad!

5. Kolping Családunk szervezésében, Püspök atya vezetésével, plébániai kirándulást, közösségi napot tartunk Ragályban, 2014. május 31-én, szombaton. Részvételi díj: autóbusszal utazóknak 1 000.- Ft, mely a belépőket nem tartalmazza. Ebéd után tovább utazunk Aggtelekre, ahol megtekintjük a Baradla cseppkőbarlangot. Jelentkezni a plébánia irodában vagy a sekrestyében lehet! /Azok is jelentkezzenek, akik autóval jönnek!/ Részletek az üvegajtón olvashatók. Mindenkit szeretettel várunk.

6. Június 1-én, 18 órakor a Zárda kápolnában az Országos Orgona Pont keretében Regős Zsolt koncertet ad. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

7. A Miskolc Avas-déli (jezsuita) plébánia zarándoklatot szervez Csíksomlyóra jún. 6-9 között. Várható költség 35000 Ft. Bővebb felvilágosítást kapni és jelentkezni az ottani plébánián lehet.

8. Május a Szűzanya hónapja. Minden nap az esti szentmise előtt 18:10-kor litániát imádkozunk. Mutassuk meg a Szűzanya iránti tiszteletünket azzal, hogy minél többször részt veszünk ezeken az imádságokon.

9. A Mindszenti Kolping Család összejövetelt tart ma, vasárnap 17 órától a plébánia épület hittantermében. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várunk.

A Mindszent Kolping Család az elmúlt évekhez hasonlóan nyári HITTANTÁBORT szervez. A tábor ideje: 2014. június 30. (hétfő) – július 07. (hétfő). Helye: Abádszalók, Kolping-ház. Részletek az üvegajtón. Akik szeretnének részt venni a táborban, jelentkezési lapjukat minél előbb adják le a plébánia irodában vagy a sekrestyében.