2014. december 7., Advent 2. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása
  • szombat: Szent Lúcia szűz és vértanú

2. Az adventi várakozás megszentelt idejét éljük. Advent hétköznapjain hajnali roráte szentmiséket tartunk reggel hat órától. A második szentmise hét órakor kezdődik. Buzdítjuk a Kedves Híveket a hajnali szentmiséken való részvételre! Hétfőn, Szeplőtelen Fogantatás főünnepén reggel hatkor, délelőtt tízkor és este fél hétkor lesznek szentmisék templomunkban.

3. December 7-én, a fél kilences szentmise után Szent Miklós érkezik a Millenniumi Terembe. A Vörösmarty Katolikus Iskola tanárai agapéval, diákjai Mikulás-műsorral kedveskednek nekünk. Szeretettel várunk mindenkit!

4. Jövő héten hétfőn, kedden és szerdán este hat órától pásztorjáték próba lesz a Millennium teremben.

5. Kedden este hét órára várjuk a katekumen csoport tagjait a plébánia hittantermébe.

6. December 11-én, csütörtökön 17.30-tól 18.30-ig az Egyetemi Kórus hangversenye lesz templomunkban. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

7. Az elsőáldozásra készülő gyermekeket pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a leendő bérmálkozókat szombaton 11 órától várjuk a plébánia hittantermében. Ministráns foglalkozás szombaton, mivel munkanap, nem lesz.

9. A Király utca 5. szám alatt található Karitász Pontban hétköznapokon 10 és 18 óra között várják az adományokat, elsősorban ruhát, cipőt és élelmiszeradományokat. A rászorulók ellátása kedden és csütörtökön 13-16 óráig, szerdán 10-14 óráig történik.

10. A Mindszent Kolping Család következő összejövetele december 14-én, vasárnap 17 órakor lesz a plébánia hittantermében. Kolping családunk óévbúcsúztató Szilveszteri bált rendez december 31-én, a hálaadó szentmise után, a Millenniumi Teremben. Részletekről az üvegajtón elhelyezett tájékoztatón olvashatnak. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várunk!

11. A hagyományokhoz híven jövő vasárnap, december 14-én, Gaudete vasárnap az esti szentmise után közös együttlétre hívjuk a plébánia munkatársait, a képviselő testületi tagokat és az énekkar tagjait a Millenniumi Terembe. A személyre szóló meghívók átvehetők a szentmisék után a sekrestyében.

12. Adventi háromnapos lelkigyakorlat lesz templomunkban december 15-16-17-én, az esti szentmisék keretében. A lelkigyakorlatot Ft. Incze Dénes atya tartja, aki Székelyföldről érkezik hozzánk. Dénes atya lelkisége és egyedien kiváló előadásmódja tartalmas és értékes lelkigyakorlatot ígér. Jövő vasárnap már az esti szentmisét is ő celebrálja. Adventi készületünk fontos eleme a lelkigyakorlat, jöjjünk minél többen és vigyük el hírét családtagjainknak és barátainknak is!

13. December 28-án, Szent Család vasárnapján, a 10 órás szentmise keretében tartjuk a jubiláns házaspárok megáldását. Feliratkozni a sekrestyében és az irodában lehet.

14. Templomunk karácsonyi díszítésére szívesen fogadunk adományokat a sekrestyében és az irodában.