2014. november 30., Advent 1. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Xavéri Szent Ferenc áldozópap
  • szombat: Szent Miklós püspök

2. Vasárnap elkezdődik karácsonyi készületünk, az adventi várakozás ideje. Advent hétköznapjain hajnali roráte szentmisék lesznek reggel hat órától. A második szentmise hét órakor kezdődik. Buzdítjuk a Kedves Híveket a hajnali szentmiséken való részvételre!

3. Jövő héten kedden és csütörtökön este hat órától pásztorjáték próba lesz a Millennium teremben.

4. Kedden este hét órára várjuk a katekumen csoport tagjait a plébánia hittantermébe.

5. A jövő héten elsőpéntek lesz a szokott rend szerint

6. Szerdán befejeződik a városi katekézis. A nyolcadik előadást december 3-án, este 18 órától Tóth István martin-kertvárosi plébános tartja „Boldogok akiket üldöznek…” címmel. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

7. Az elsőáldozásra készülő gyermekeket pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a leendő bérmálkozókat szombaton 11 órától várjuk a plébánia hittantermében. Szombaton 10 órától ministráns foglalkozásra várjuk a jelenlegi és leendő ministránsokat.

8. Plébániai karitász csoportunk tartós élelmiszergyűjtést szervez a rászorulók megsegítésére. Az adományokat december 1. és 7. között várjuk, melyek leadhatók a Glória épületben kedden 15 és 17 óra, illetve az irodában és a sekrestyében minden nap.

9. Érsek atya megáldotta a Király utca 5. szám alatt található Karitász Pontot, mely hétköznapokon 10 és 18 óra között várja a rászorulókat és az adakozókat. Elsősorban ruha, cipő és élelmiszeradományokat várnak.

10. Templomunk karácsonyi díszítésére szívesen fogadunk adományokat a sekrestyében és az irodában.

11. A Diósgyőri Kolping Család Egyesület által szervezett Kolping-Akadémia előadássorozat következő programja Sasvári Sándor Jászai Mari – díjas színművész zenés előadása lesz „Taníts meg minket Jézus” címmel, ma este 18.30-kor a Diósgyőri Római Katolikus Templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

12. A Vörösmarty tantestülete – a hagyományokhoz híven – megtartja az adventi agapékat (finom sütikkel) a Millenniumi teremben, az elsőt ma (holnap), a fél kilences szentmisét követően. Mindenkit szeretettel várunk! Ugyanígy agapéra kerül sor a december 7-i és 14-i vasárnapok fél kilences szentmiséi után is.

13. Jövő vasárnap „Miklós püspököt” várjuk a fél kilences szentmise végén