2024. március 24., Virágvasárnap

  1. Ma (vasárnap) délután a gyerekek passiót adnak elő a Millenniumi Teremben 16.00 órakor. A passiót a város televízió is rögzíti.
  2. A héten, kedden és szerdán a Mindszenti templomban gyóntatási ügyeletet tartunk 10.00-órától egészen az esti szentmise kezdetéig. Kérjük végezzék el a húsvéti szentgyónásukat, mert az ünnepek alatt nem lesz mindig gyóntatás.
  3. Nagykedden az esti szentmise után, ANGYAL lesz. Felnőtt és fiatal hívek gyónása lelki beszélgetése, éjjel fél 11-ig. A mindszenti lelkipásztorok mellé más lelkipásztorokat is hívtunk a városból.
  4. A héten Nagypéntek lesz, szigorú böjti nap, kérjük, ne feledkezzenek meg róla!
  5. Húsvét vasárnap a reggeli szentmiséken ételszentelés lesz, kérjük hogy aki szeretné az ételét megszenteltetni egy kis kosárkában a mise előtt hozza az oltár lépcsőjére és tegye le.
  6. Szomorúan tudatjuk, hogy Dr. Szalay Péter nyugalmazott alkotmányjogász a Martinkertvárosi egyházközség világi elnöke elhunyt. Temetése szerdán, a 14:00 órakor kezdődő szentmisét követően lesz, a Martinkertvárosi templom melletti urnafalnál. Az Alkotmány Bíróság saját halottjának tekinti. A temetésén a legmagasabb szintű állami tisztségviselők lesznek jelen. Ha szeretnének részt venni, azzal számoljanak, hogy autóval nem lesz mód a templomig eljutni.
  7. Húsvét Vasárnapra virradóan kezdődik a nyári időszámítás. Óráikat állítsák 2.00-ről 3.00 órára.
  8. Április elsejétől a Mindszenti Temetőben árváltozások leszenek. A sírhasználati jog, a temetőfenntartási- és a temetkezési költségek is emelkednek. Kérjük vegyék figyelembe.
  9. A Hejőcsabai Szent Erzsébet Szeretetotthon: konyhai-, takarítói-, és ápoló-gondozói munkatársakat keres. Jelentkezni emailben, vagy levélben lehetséges – náluk.
  10. A múltvasárnapi Szentföldi persely-adományokat köszönjük! 492.115-, Forint gyűlt össze e célra, melyet a Főhatóság felé továbbítottunk.
  11. Csíksomlyói búcsúra továbbra is lehet jelentkezni, a szervezők még 10 személy jelentkezését várják.
  12. Nagypénteken a templomban a szertartás 15 órakor kezdődik.
  13. Jövő szombaton a Feltámadási Szertartás este 8.00-kor kezdődik; kérjük, hogy mindenki hozzon magával gyertyát és öltözzön melegen.
  14. Húsvét hétfőn ünnepi miserend lesz, de gyóntatás nem lesz.