2024. április 7., Húsvét 2. vasárnapja

  1. Hétfőn tartjuk Urunk Születésének Hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony) ünnepét. Nagyhét miatt került hétfőre. Szentmisék lesznek: 7, 10- és este fél 7-kor.
  2. A hejőcsabai templomban jövő vasárnap tartják a templombúcsút. A 11.00 órai szentmisét Marosi Balázs diósgyőri káplán atya mutatja be. Előtte szombaton egésznapos szentségimádást tartanak, a Mindszenti templom- és a Zárdakápolna híveit 13.00 órára várják.
  3. Elkezdődtek a Kálvária felújítási munkálatok. Tervek szerint május végére fejeződik be. Mind a 7 stáció felépül, és a hozzávezető utak is. Ezzel kapcsolatban keresünk olyan családokat, akik örökbe fogadnak egy-egy stációt. Feladatuk lesz gondozni azokat, estleg köréje apróbb díszcserjét, virágot vagy futórózsát ültetni, és azt időnként gondozni. Ennek fejében egy kis táblára elhelyezzük a család nevét. Ez olyan vállalás lehet, amit egy-egy család hosszú időn keresztül végezhet. De lehet ez egy stabil közösség, imacsoport, esteleg iskola.
  4. Jövő szombaton a Vörösmarty Katolikus Általános Iskola Jótékonysági bált rendez. Jelentkezéseket még korlátozott számban felfogadnak.
  5. Az esztendőben Isten segítségével sok esemény lesz egyházközségünkben. Elsőáldozás, bérmálkozás, Kálvária felújítás, de templomudvari munkálatok
    is elkezdődnek nemsokára. Négy céget kerestünk meg, hogy adjanak a kivitelezésre árajánlatot. Ezek beérkezése április 12-e. De ami még ünnepibbé teszi ezt az esztendőt: Novák Lajos diákonus pappászentelése, és a június 23-án délután 16.30-kor kezdődő újmiséje a Mindszenti templomban. Már erre is készülve, szeretnénk a plébánia épületeiben, különösen a Millenniumi Teremben, a Tanácsteremben, és a Glória épület termeiben egy nagyszabású takarítást szervezni. Az időpont április 20-a szombat. Kérjük, hogy aki teheti szülők, nagyszülők (az elsőáldozók és a bérmálkozók szüleit is kérjük!) jöjjenek segíteni! Szükség lesz sok kézre! Azért kérjük a jelentkezést, mert délben jó adag egytálételt kínálunk azoknak, akik vállalják a segítséget.
  6. A héten csütörtökön a miskolci esperesi kerület papjai tavaszi gyűlést tartanak Szirmán. A szentmise 9-kor, a tanácskozás 10 órakor kezdődik. A tanácskozás témája az imádság lesz. Ferenc pápa meghirdette az imádság évét, mely a jövőre kezdődő szentévet készíti elő.