2023. február 19., évközi 7. vasárnap

  1. Ma könyörgőnap van a VILÁG ÉHEZŐIÉRT, foglaljuk imáinkba az éhezőket, és vegyük észre azokat is, akik közelünkben vannak.
  2. Ma délután 4 órakor a Plébánia Tanácstermében elkezdődik, az un. „MOCORGÓS MISE”, óvodás- és kisgyerekeknek valamint szüleiknek. A szentmisét Futó Béla piarista atya tartja, és terveink szerint minden hónap 3. vasárnapján lesz mise a kicsiknek és szüleiknek.
  3. HAMVAZÓSZERDÁVAL elkezdődik a nagyböjti időszak. Hamvazó szerda és nagypéntek szigorú böjti nap, csak háromszor szabad étkezni, ebből egyszer lehet jóllakni, és húst egyáltalán ne együnk! A nagyböjtben a pénteki napokon, akinek nincs külön előírva, az ne fogyasszon húsételt. Kérjük a szülőket, a nagyszülőket és a menza- konyha vezetőit – legyenek erre tekintettel az ételkészítésénél.
  4. Hamvazószerdán a reggeli és az esti szentmisén hamvazkodás lesz. Ezen kívül a Mindszenti templomban, reggel 8 órakor a Görögkatolikus Általános Iskola szentmiséje lesz, fél 10-kor a Vörösmarty Katolikus Általános Iskola alsótagozata, 11 órakor a felsőtagozata vesz részt szentmisén.
  5. Ugyancsak Hamvazószerdán, február 22-én tartjuk, templomunk SZENTSÉGIMÁDÁSI NAPJÁT. Kérjük minél többen jöjjenek el, de öltözzenek melegen! A délelőtti zsúfolt program miatt, a szentségimádást délben kezdjük, a következő rendben:12. ó. Avas-dél, Hejőcsaba 13. ó. Mindszent
    14. ó. Új-Diósgyőr
    15. ó. Diósgyőr, Vasgyár
    16. ó. Minoriták, Felsőzsolca 17. ó: Szentségbetétel
  6. Még lehet jelentkezni a sekrestyében a PASSIÓJÁTÉKRA, azokat várjuk, akik szívesen részt vesznek ebben az előadásban. Ugyancsak lehet jelentkezni, a Kolping Család szervezésében tervezett Csíksomlyói zarándoklatra is, melynek lelkivezetője Juhász Ferenc plébános lesz.
  7. Jövő vasárnap a KATOLIKUS ISKOLÁK JAVÁRA fogunk perselyezni. Kérjük nagylelkű adományaikat!
  8. Már előre hirdetjük, hogy a NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLATOT Balog Gyula atya fogja tartani, március 18-, 19- és 20-án. Gyula atyát jól ismerjük. A már szokássá vált módon lesz a lelkigyakorlat: szombat este fél 7, vasárnap délelőtt 10-, fél 12- és este fél 7, valamint hétfőn este fél 7. Hétfőn a pedagógusoknak is tart du. 5 órakor elő- adást a Millenniumi Teremben Balog Gyula atya.
  9. Pénteken Szent Mátyás apostol ünnepe. Egyúttal nagyböjti péntek, amikor is KERESZTUTAT végzünk 3⁄4 6-tól a Mindszenti templomban. Ezért nagyböjtben a péntek esti gyóntatás, mindig a szentmise alatt lesz.