2022. április 3., nagyböjt 5. vasárnapja

  1. Mához egy hétre Virágvasárnap lesz, barkaszentelést és körmenetet tartunk a 10 órai szentmisén. A felnőtt énekkar passiót énekkel. A többi szentmisén is ünnepélyes bevonulás lesz, Krisztus Urunk Jeruzsálemi bevonulására emlékezve. Délután 4 órakor a fiatalok Passió-előadást tartanak a Millenniumi Teremben. Szeretettel várunk mindenkit!
  2. Virágvasárnap után elkezdődik a nagyhét. Nagyhétfőn és Nagykedden egésznapos gyóntatási ügyeletet tartunk. Kérjük a Kedves Híveket, azokban a napokban végezzék el szent gyónásukat, hogy Húsvét ünnepén megtisztult lélekkel szentáldozáshoz járulhassanak. A beteg és idős híveket, akik otthonaikban szeretnék a húsvéti szentgyónásukat és szent-áldozásukat elvégezni, Nagyhétfőn és Nagykedden felkeressük.
  3. Nagykedden ANGYAL lesz (Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmak). Már sokan ismerik: fiataloknak és felnőtteknek esti-, éjszakai gyónásra és lelkibeszélgetésre alkalom a templomban. A résztvevő atyák: Marosi Balázs, Galo Gábor, Holló Gábor, Skublics Máté, Szalkai Zoltán József testvér és a mindszenti plébánia lelkipásztorai, szeretettel várják a kedves híveket. Nagykedden az esti szentmisétől éjjel fél 11-ig.
  4. Ma parlamenti választásokat tartunk – mindenkit kérünk, hogy menjen el szavazni a neki kijelölt szavazókörzetbe.
  5. Passiópróba lesz a fiataloknak: ma a szentmise után, kedden és csütörtökön 18.00 órától; és főpróba: pénteken 17.00 órától.
  6. Barabásra, a Katolikus Karitász menekülteket fogadó állomására alkalmi segítőket keresnek: 30 és 55 év közötti életkorban levők személyében. Akár egy napra, akár több napra is várnak önkénteseket. Ha Miskolcról többen összejönnének, a Mindszenti plébánia Mikrobuszával elvisszük és vissza is hozzuk őket. Akár baráti társaságok is vállalhatnak ilyen missziót.
  7. A múlt vasárnap szép keresztutat jártunk a gyerekekkel, a Kálváriadombon. Köszönjük nekik és a hitoktatóknak is! A keresztút a Mindszenti Plébánia Facebook oldalán megtekinthető.
  8. A mai perselyadományokat a Szentföld javára gyűjtöttük, és e célra fogjuk továbbítani.
  9. Isten éltesse Izidor, Vince, Vilmos, Dénes és Zsolt nevű ismerőseinket, akiknek a héten lesz névnapjuk.