2021. szeptember 12., évközi 24. vasárnap

  1. Ahogy azt korábban hirdettük: a Kálvária búcsút szabadtéri szentmise keretében szeptember 14-én, kedden délután 17.00 órakor tartjuk, Szent Kereszt Felmagasztaltatása ünnepén, a Páterrock és a Mindszent Karizma Közösség közreműködésével. A szentmise előtt szentségimádás és tanúságtételek, utána közbenjáró imádságok lesznek. A szentmise főcelebránsa Pater Szabó Ferenc József a gyöngyösi ferencesrendház házfőnöke lesz. A hűvös miatt célszerű lesz meleg ruhát vagy plédet hozni. Aznap este sem a Mindszenti templomban sem a zárdakápolnában nem lesz szentmise, hogy mindenki oda jöhessen.
  2. Minden kedden 17.15 perckor tart a Szent Rita imacsoport imaórát, a plébánia tanácstermében.
  3. A közelmúltban elhunyt Seregély György, – Seregély érsek úr öccse – temetési gyászszentmiséje szeptember 16-án, csütörtök reggel 9 órakor lesz a Mindszenti templomban, utána szűk családi körben temetik.
  4. A Miskolc-Szirmai Egyházközség Búcsúja szeptember 19-én – a jövő vasárnap – lesz. Az ünnepi Szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Marosi Balázs Miskolc – Diósgyőri káplán mutat be. Szeptember 15-én, – szerdán – Fájdalmas Szűzanya ünnepén lesz a Szirmai Egyházközség Szentségimádási napja! A mindszenti templom híveit 15 órára várják.
  5. Hétfőn Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja, kedden a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe lesz. Szerdán a Fájdalmas Szűzanyára, csütörtökön Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúkra emlékezünk.