2021. október 31., évközi 31. vasárnap

  1. Hétfő, Mindenszentek napja főünnep. Szentmise a Mindszenti templomban: 7,10,18.30., a Zárdakápolnában: 16.30-kor lesz. délután 3 órakor a mindszenti és a sajóbábonyi temetőben is temetői szertartást végzünk. Kérjük vegyenek részt a temetőkeresztnél a szertartáson! Aki a temetőben szeretné hozzátartozója sírját megszenteltetni, ott helyben kérheti a szertartást végző paptól, vagy itt a sekrestyében jelezze. Szentgyónással, szentáldozással és temetőlátogatással elhunyt szeretteink számára teljes búcsút nyerhetünk (november 1. és 8. között minden nap). Mindenszentek este közös ünnepi koncelebrált szentmisét mutatunk be az összes megholtért!
  2. A járványhelyzetre tekintettel kérünk mindenkit, használjon a templomban maszkot és kézfertőtlenítőt. Aki lázas vagy náthás tüneteket mutat, az ne jöjjön addig, amíg meg nem gyógyul. A vasárnapi szentmisék alatt is van gyóntatás, de nem a gyóntatószékben, hanem a Tanácsteremben gyóntatunk. Biztatjuk a gyónásra igyekvőket, hogy a hátsó gyóntatófolyosó ajtaját használják oda- és visszajövet, a zavartatás csökkentése végett.
  3. Első csütörtökön nem lesz délelőtt gyóntatási ügyelet, mert aznap délelőtt a Miskolci Esperesi Kerület gyűlése lesz a selyemréti plébánián. Előtte 9 órakor közös szentmise, melyre szeretettel hívjuk a kedves híveket is.
  4. A héten elsőpéntek A szentmisék alatt is gyóntatunk. valamint csütörtök, péntek és szombat az esti szentmisék előtt.
  5. Hirdetjük, hogy a jövő évi szentmiséket már lehet előjegyeztetni a plébánia irodában.
  6. Jövő vasárnap tartják a Szent Imre búcsút az Újdiósgyőri plébánia templomban. A szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Buda Péter rektor úr tart. Előtte pénteken és szombaton este 5 órakor lelki előkészület lesz, melyet Péter Vilmos diakónus úr tart. Pénteken szentségimádási nap is lesz, minket a Mindszenti templom híveit déli 12 órára várnak.
  7. A Magyar Passió c. film közönségtalálkozóval egybekötött bemutatója, a film rendezője és főszereplője Eperjes Károly részvételével november 5-én, pénteken 17:30-kor lesz, a Művészetek Házában. A film az ’50-es évek keresztényüldözésének vészterhes időszakát idézi fel. A kommunista diktatúra támadást indított a hazai szerzetesrendek, egyházi közösségek, a kereszténység ellen. A valós eseményeken alapuló film ezzel szembesít. A filmet november 4-10-ig vetítik a Művészetek Házában, minden este 17:30-kor. Jegyár: 650 Ft
  8. Novemberben a Mindszenti templomban minden hétköznap este fél 7-től szentmisét mondunk az összes megholtért. Azokért ajánljuk fel, akiknek neveit felírják egy cédulára és az e célra szánt adománnyal együtt, borítékba zárva leteszik az oltár elé, vagy leadják a sekrestyében, illetve a plébánia irodán. Ezt november hónap bármely napján megtehetik. A szándékot a cédula leadásának napjától végezzük. A templom hátsó padjánál az asztalon találhat a boríték benne a cédula. Természetesen annak a szándékára is elvégezzük a szentmisét, aki a borítékba nem tud adományt tenni, de a cédulára fölírja a neveket és visszahozza azt. (A Zárdakápolnában a sekrestyében vehető fel a boríték).