2021. október 24., évközi 30. vasárnap

  1. A téli időszámításra történő átállás okt. 30-áról 31-ére (szombatról vasárnapra) virradó éjszaka lesz.
  2. Mindenszenteki temetői szertartás november 1-jén hétfőn délután 3 órakor (Sajóbábonyban is) a temetői keresztnél.
  3. Hamarosan Mindenszentek és Halottak napja. Ne feledkezzünk meg lelkünk állapotáról, végezzünk szentgyónást és ajánljuk fel a szentáldozással a tisztitótűzben szenvedő lelkekért. (Gyóntatás: csütörtök, péntek, szombat az esti szentmise előtt, vasárnap minden szentmise alatt.)
  4. A Szentolvasó imádság ünnepélyes befejezése a jövő vasárnap este ¾ 6 órakor lesz. Ahogyan egész hónapban nagyon dicséretes számban vettek részt a Kedves Testvérek a közös imádságokon, a következőkben is tegyük meg.
  5. Kolping Család szervezésében, autóbuszos plébániai kirándulást, közösségi napot szervezünk Sárospatakra 2021. november 13-án, szombaton. Jelentkezni minél előbb a plébánián vagy a sekrestyében lehet! Azok is jelentkezzenek, akik autóval jönnek! Részletek az üvegajtón olvashatók. Mindenkit szeretettel várunk!
  6. Nyíltnapokat rendeznek a Fráter gimnáziumban. 8. osztályosoknak november 16-án reggel fél 8-tól, 4. osztályos tanulóknak november 23-án reggel fél 8-tól. Regisztrálni a gimnázium honlapján és Facebook oldalán kell.
  7. Gyászfeldolgozó csoportképzést indít Dr. Rivasz-Tóth Krisztina háziorvos és Martonné Fekete-Rita szociális munkás. Az első időpont: november 4-én 18 órától 19.30-ig. Helyszín: MESZEGYI Miskolc, Arany j. u, 37 jelentkezni a diósgyőri plébánia telefonszámán lehetséges.
  8. Az Újdiósgyőri Szent Imre templom búcsúját két hét múlva november 7-én, vasárnap tartják. Előtte pénteken Szentségimádási Napot tartanak. péntek és szombat este 5-kor, a szentmise keretében lelki előkészületet tartanak Péter Vilmos diakónus vezetésével. A vasárnapi szentmise 11 órakor kezdődik, a főcelebráns Buda Péter, az egri Papnevelő Intézet rektora lesz.
  9. Ternyák Csaba érsek úr a következő kéréssel fordult az Egri Főegyházmegye hívei és papjai felé: A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége nemrégiben közleményt adott ki arról, hogy az oltások mellett zárt térben szükség van az orrot és szájat eltakaró maszk és kézfertőtlenítő használatára is. A COVID-19 és a közelgő influenzajárvány, valamint az őszi megfázások miatt köhögő, tüsszögő, náthás testvéreinket kérem, kerüljék közösségi alkalmainkat! Papjaink, híveink és saját egészségünk megőrzése érdekében kérem, hogy a szentmiséken és más közösségi összejöveteleinken ismét használjunk maszkot!