2021. augusztus 15., Nagyboldogasszony ünnepe

  • Ma van Nagyboldogasszony, Szűz Mária mennybevételének ünnepe.
  • Augusztus 20-án pénteken a Mindszenti templomban reggel 7, délelőtt 10 és este fél 7-kor lesz szentmise; a Zárdakápolnában este 5 órakor, Sajóbábonyban pedig reggel 8 órakor. Előző nap, csütörtökön augusztus 19-én, este fél 8-kor, Sajóbábonyban, a református templomban ökumenikus Szent István-napi ünnepséget és kenyérszentelést tartanak.
  • Szent István napján a Selyemréti plébánia templomban délelőtt 10 órakor búcsúi szentmise lesz. A főcelebráns és ünnepi szónok: Paweł Cebula minorita szerzetes. Előző napon, csütörtökön, egész napos szentségimádás lesz melyre a Mindszenti templom híveit 14.00 és 15.00 óra között várják.
  • Jövő vasárnap az esti szentmisét követően, a Mindszenti templomban a Savaria Barokk Zenekar (Németh Pál fuvolaművész-karmester vezetésével) előadja Antonio Caldara: Szent István, Magyarország első királya c. oratóriumát.
  • Augusztus 12-étől új kántora van a Mindszenti templomnak. Jakab Endre kolozsvári születésű huszonegy éves fiatalember. Édesapja a Kolozsvár kerekdombi plébánia kántora, nagybátyja Jakab Gábor ugyanott plébános. Kérjük segítsék kántori szolgálatát, amelyet teljesen önálló formában most kezd. Egyetemista volt Kolozsváron, és tervei szerint Miskolcon folytatja tanulmányait orgona szakon. Itt lakik a Glória épület szolgálati részében. A következő hetekben remélhetőleg lesz alkalom arra, hogy személyesen is megismerjék. Balázs Ferenc előző kántor úrtól nem búcsúzunk el végleg. Megegyezésünk szerint vasárnap az esti szentmiséken ő fog kántorizálni, így aki szereti az ő hangját és orgonajátékát továbbra is hallhatja a vasárnapesti szentmiséken. A leköszönő kántor úrnak jó pihenést, az új kántornak jó munkát kívánunk!
  • Isten éltesse az Istvánokat!