2020. szeptember 5., évközi 23. vasárnap

A Püspöki Konferencia – igazodva az állami rendelkezésekhez – a járványveszély idejére szeptember 4-én a következőket rendelte el:

A szentmisében a kézfogást mellőzzék, az áldoztatás továbbiakban is kézbe történjen; gyóntatáskor használjanak maszkot, és megfelelő távolságot tartsanak gyóntató és gyónó között. Lehetőleg jól szellőző helyiségben vagy szabadtéren történjen a gyóntatás! Kérjük a híveket, hogy a szentmiséken lehetőleg használjanak maszkot, és tartsanak egymástól 1,5–2 méter távolságot.

 

  • Jövő vasárnap a fél 9-es szentmisén közös Veni Sanctét tartunk bármely típusú iskolába járó gyereknek. Hozzák el tanszereiket, amelyeket megáldunk a szentmise végén.
  • Az imacsoportok vezetői rendszeresen jelzik, hogy egyre kevesebb az imádkozó tagjuk. Ezért az imaközösségekbe meghívjuk a kedves testvéreket. Jövő vasárnap a templom bejáratánál elhelyezünk jelentkező lapokat, ezekből vigyen el mindenki egyet-egyet, és amiről odahaza úgy dönt, hogy szívesen részt venne abban a csoportban, oda írja be a telefonszámát (ha van, az email címét), következő vasárnapok egyikén hozza el a templomba és a kitett dobozba helyezze el. A nevét ne írja rá, az adatkezelési szabály miatt. Az Ön által választott imacsoport vezetője fel fogja keresni telefonon, és megbeszélik a továbbiakat.
  • Szeptember 15-én, keddhez egy hétre a Kálvária kápolna előtt búcsúi szabadtéri szentmisét, szentségimádást és esti karizmatikus zenei koncertet tartunk a Mindszent Karizma Közösség és Csiszér László, valamint az Új Jeruzsálem Dicsőítő Zenekar közreműködésével. Délután 4 órától gyülekezés, imádság a kihelyezett oltáriszentség előtt, 5 órakor szentmise, és 6 órától esti karizmatikus koncert tanúságtételekkel. Öltözzenek melegen. Ülőhelyek nem lesznek, közben sétálgatni lehetséges.
  • Jövő szombaton szentségimádás lesz Diósgyőrben, minket du. 4 órára várnak. Másnap búcsúi szentmise.