2020. október 11., évközi 28. vasárnap

  • Kedden temetjük Csizinszky György adácsi plébánost, aki váratlanul, 69 éves korában elhunyt (Nagy István atya évfolyamtársa). A lelkiüdvéért a szentmise fél 11-kor lesz az adácsi templomban; ezt követően aznap fél 2-kor Egerben, a Hatvani temetőben, helyezik testét örök nyugalomra.
  • 14-én, csütörtökön 17:00 órakor az egri bazilikában Érsek atya diákonussá szenteli JORGE LOUÍS ALTAMIRANO MENDEZ és NOEL BENEDICT ANTASODA TAJOS – V. éves kispapokat a Redemtoris Mater Szeminárium növendékeit. A Szent István rádión keresztül, valamint a Szent István Televízió YouTube csatornáján lehet bekapcsolódni a szertartásba.
  • Jövő szombaton 16:00 órától, a Reményi Ede Kamara Zenekar koncertet ad a Mindszenti-templomban, közreműködnek Miskolc Ifjú Virtuózai. A járványhelyzethez alkalmazkodva, kérjük mindenki használja a száját és orrát eltakaró maszkot.
  • Jövő vasárnap templomi gyűjtést tartunk a missziók javára.
  • Október 23-án Engesztelő Zarándoktúra lesz a Mindszenti plébánia szervezésében Molnár Attila atya vezetésével. A szentléleki pálos kolotorromnál 12 órakor szentmise, melynek főcelebránsa Csóka János pálos szerzetes lesz. Kisvonattal, busszal és gyalogosan lehet leginkább megközelíteni.
  • A Mindszenti-temető bejárata elektromos kaput kapott. A következő hetekben igyekszünk gondoskodni a temető zárva tartásáról. Figyeljék a nyári-őszi nyitva tartást, nehogy valaki bent rekedjen. Mindenszentek közelében mindig elszaporodnak a lopások. Sajnos ezt nem tudjuk könnyen megakadályozni, ezért kérjük: vigyázzanak értékeikre. Táskát, telefont és hasonlót ne tegyenek le a sírra, mert vannak, akik erre specializálódnak. Egymás sírjaira is legyenek tekintettel, és ha valami váratlant tapasztalnak, jelentsék a gondnokságon.