2020. november 29., Advent 1. vasárnapja

  • Szomorú szívvel, de a feltámadás hitében tudatjuk, hogy Nagy István atya a héten (november 24-én) kedden este szentségekkel megerősítve a Semmelweis kórházban elhunyt. Temetése e héten, csütörtökön lesz délelőtt 10 órakor zárt körben. A Mindszenti templomban bemutatott szentmisén csak a család, a munkatársak és a papság vesz részt, hogy eleget tegyünk a járványügyi előírásoknak. Ternyák Csaba érsek úr fogja a szentmisét celebrálni. A Szent István Rádió közvetíti, és a Mindszenti Plébánia Facebook oldalán is közvetítjük. Kérjük a kedves testvéreket, abban az órában imádsággal kövessék a szertartást otthonaikban! Végakarata szerint még aznap délután 2 órakor a Nyíregyházi temetőben fogjuk eltemetni a szülei mellé. Adj Uram örök nyugodalmat neki!
  • Ma ádvent első vasárnapja van, a héten elkezdődnek a hajnali szentmisék, minden reggel 6 órakor tartjuk a roráte-miséket. Aki teheti, vegyen részt ezen a korai szentmisén, ezzel is segítjük lelkünket ébren tartani a Megváltó érkezésére. 7 órakor csak temetési gyászmisét tartunk. A roráte misék után hétköznap minden reggel gyóntatunk a plébánia tanácstermében. Ugyanígy csütörtök-, péntek és szombat este fél 6-tól is. Vasárnapokon a 10 órai szentmisét közvetítjük a plébánia Facebook oldalán. Többek kérésére azonban, a hajnali szentmiséket is közvetítjük minden reggel 6 órakor a plébánia Facebook oldalán. Aki nem tud részt venni ezeken a korai szentmiséken, az is bekapcsolódhat, az Interneten keresztül. Kérjük azonban, hogy ne ágyból nézzék!
  • Jő évben a Mindszenti temető gondnoki állása megüresedik. Keresünk olyan 50 év körüli családos, katolikus személyt, aki a temetőgondnoki feladatot átveszi a jelenlegi gondnoktól, aki 25 éve nagy odaadással tölti be ezt a fontos, komoly felelősséggel járó, sok türelmet és empátiát igénylő munkakört. Az érdeklődő személyesen a plébánosnál jelentkezzen, a plébániai telefonszámon keresztül. Könyvelési- közgazdasági- és emberismerettel valamint jogosítvánnyal rendelkezők számára ajánljuk a munkakört. Jelentkezni még ebben az esztendőben célszerű. Munkakezdés a jövő év április-május hónapjaiban.