2020. március 29., nagyböjt 5. vasárnapja

  • Többen kérdezték, hogy a nagyhéten lesz-e gyóntatás? Ez idő szerint csak azt tudjuk ajánlani, hogy komoly bűnbánat tartás mellett imádkozzanak a testvérek, és a szentmise közvetítések alkalmával vegyenek részt lelkiáldozásban.
  • Rómában, az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció (154/20. sz.,) március 25-én a következő határozatot tette közzé:

Mivel Húsvét dátuma nem helyezhető át, a betegségtől sújtott országokban, ott, ahol korlátozásokat vezettek be a személyek gyülekezésével és szabad mozgásával kapcsolatban, a püspökök és a papok a nép jelenléte nélkül, megfelelő helyen ünnepeljék a Nagyhét szertartásait, ne legyen koncelebráció, és hagyják el a béke jelének adását.

Értesítsék a híveket a szertartások kezdésének időpontjáról, hogy lakóhelyeiken imádságban egyesülhessenek az ünnepléssel. Segítséget jelenhet a modern kommunikációs eszközök alkalmazásával történő élő közvetítés (nem felvételről!). Nagyon fontos, hogy minden esetben megfelelő időt szánjunk az imádságra, kiemelve mindenekelőtt az Imaórák Liturgiáját.

  • A Mindszenti Plébánia hittanóráit Kovács József atya emailen és Facebookon keresztül küldi a diákoknak. A nagyheti szertartásokat zárt ajtók mögött tartjuk, dolgoznunk a jobb vételi lehetőségen és közölni fogjuk mindenkivel, hogy akár a TV-n keresztül, akár az Interneten keresztül otthonról bekapcsolódhassanak a szertartásokba.
  • Naponta közvetítjük Facebookon keresztül a Mindszenti-templom szentmiséjét, este ¾ 7-kor. Azért ebben az időpontban, hogy a Szent István Rádión keresztül 18:00 órakor közvetített Rózsafüzér imádságba is be lehessen kapcsolódni.
  • Az esti szentmisékre lehet imaszándékot kérni a Mindszenti Plébánia honalapján.
  • Vigyázzanak magukra és egymásra! Az imádság erejével védekezzenek a lelkibajok és megpróbáltatások ellen!