2020. március 15., Nagyböjt 3. vasárnapja

  1. Ma van az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ünnepe, amikor a magyar ifjúság elindította a szellemi harcát az elnyomás ellen. Legyünk méltók nevükre!
  2. A koronavírus terjedésének fékezése miatt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia utasításait követve és a pénteken életbeléptetett kormányrendelet alapján: mi is a rendkívüli helyzethez tartjuk magunkat.
  3. Ezért a Missziós Kereszt Látogatásának 4 napos rendezvénye elmarad, minden elemével együtt. Ezen a nagyböjtben nem lesz nagyböjti lelkigyakorlat sem. Balog Gyula atyával megbeszéltük, hogy ádventben, vagy a jövő nagyböjtben vállalja, amit most el kellett halasztanunk. (A BÓNUM Tv hétfőn, kedden és szerdán este 5 órakor nagyböjti trídiumot közvetít a budapesti Szent József-templomból.)

 

Templomunkban a következő intézkedéseket hozzuk, amivel elsősorban nem magunkra,  hanem a másik emberre vigyázunk – így adunk keresztény jelleget a védekezésnek.

    1. A sekrestyébe ne tartózkodjanak illetéktelenek.
    2. Gyerekek kézfogása is kerülendő a diákmisén.
    3. Kérjük, hogy aki köhög, az a pad szélére üljön, hogy kimehessen, ha nem áll el a köhögése. Tartsanak távolságot egymástól és használjanak minden esetben papírzsebkendőt.
    4. Ha indokolt lesz, a fél 9-es, 10-es és a ½ 12-es szentmiséket szabadtéren tartjuk.
    5. A Mindszenti Plébánián további intézkedésig nem tartunk hittant, se a kicsiknek, se a nagyoknak. Keressük az Online-megoldást! Figyeljék templomunk honlapját.
    6. Az iskolába nem mehetnek a tanulók; az egyházi óvodák jelen pillanatban azt az ajánlást kapták a jövő hétre, hogy aki szeretné otthon tartani óvodás gyermekét az megteheti, aki szeretné óvodába vinni az is megteheti.

  1. Azok számára, akik úgy döntenek, hogy nem vesznek részt a szentmiséken, minden vasárnap este 6 órakor a Duna Tv élő szentmise közvetítést ad. Azon keresztül lelkileg bekapcsolódhatnak a liturgiába mindaddig, amíg a zárlat fel nem oldódik. Templomunkban minden szentmisét megtartunk, a kellő óvatosság mellett. Gyónni is lehet.
  2. Imádkozzunk mindennap a veszélyben levőkért, az egészségügyben dolgozókért, a betegekért és a hozzátartozóikért (A Most segíts meg Mária…, Oltalmad alá futunk vagy valamelyik alkalmas imát mondva.)