2020. május 17., Húsvét hatodik vasárnapja

  • Az iskolai hitoktatásra való beiratkozás (a nem egyházi iskolákban) május 20-ig lehetséges, addig tart a szülői nyilatkozatok begyűjtése. Kérjük a kedves szülőket, gyermekeiket és unokáikat írassák be hitoktatásra. Ez azok esetében különösen is fontos, akik nem egyházi iskolába járnak. Ha tehetik, a saját felekezetük hittanját válasszák. Akinek pedig még nincs saját felekezete, az válassza a római katolikus hittant.
  • Adójuk 1% -ával támogassák a Magyar Katolikus Egyházat (technikai szám: 0011) a másik 1% -ával pedig a Mindszenti Plébániához tartozó Vörösmarty Katolikus iskolát. Köszönjük!
  • Ma van az egyházi tömegtájékoztatási világnap. Ezekben a hetekben érezzük mennyire fontos, ami ezeken a csatornákon eljut hozzánk. Az egyházi hírek erősítik hitünket és összetartozásunkat, a közvetítéseken keresztük pedig részt vehettünk a liturgián. Imádkozzunk a katolikus sajtó munkatársaiért is!
  • Holnap hétfőn: Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulója lesz. Kérjük közbenjáró segítségét a világjárvány megszűnéséért. Öröm tölti el szívünket, hogy Miskolcon, a diósgyőri templom mellett épülő jelentős teret és parkot róla nevezik el. Pénteken: Szent Rita ünnepe (a plébániánkhoz tartozó Óvoda védőszentje!). Szombaton: Apor Vilmos vértanú püspök emléknapja lesz. Jövő vasárnap Mennybemenetel ünnepe.
  • Ternyák Csaba érsek úr hétfőtől feloldotta egyházmegyéjében a nyilvános szentmise tilalmát, életkortól függetlenül. A Mindszenti templomban TOVÁBBI INTÉZKEDÉSIG a következő rendben lesznek a szentmisék: vasárnap 7:00, 8:30, 10:00, 11:30 és 18:30. Hétköznap: reggel 7:00 és 18:30. Kérjük a kedves híveket, hogy maszkot, sálat, vagy kendőt használjanak a templomban. Kezüket a bejáratnál fertőtlenítsék, bejövet-kimenet. Tartsanak másfél méter távolságot. Csak a kijelölt helyre üljenek le! Ha a vasárnapi szentmisékre többen érkeznek, mint a kijelölt helyek száma, az esteben egyidejűleg megnyitjuk a Millenniumi Termet is egy másik szentmise bemutatására (a Millenniumi Teremben a szentmise utáni kávézás átmenetileg szünetel). Vasárnap, és a szentmisék alatt nem lesz gyóntatás! A szentmisék elején a bűnbánati részben általános feloldozást kapnak a hívek. Az esti szentmiséket továbbra is közvetítjük a plébánia Facebook oldalán.
  • Egyéni gyónásra a plébánia Tanácsteremében lesz lehetőség, a következő időpontokban: csütörtök de. 8:00-10:00 és du. 17:30-18:30-ig. Péntek és szombat 17:30-18:30-ig.
  • A többi program és rendezvény egyenlőre szünetel!
  • A Zárdakápolnában csak vasárnap 17:00 órakor tartunk szentmisét. Gyóntatás ott nem lesz!
  • Hálát adunk Istennek az elmúlt hetek tapasztalatáért, és köszönetet mondunk a kedves híveknek türelmükért és imádságukért. Továbbra is vigyázzanak egymásra és önmagukra! Legyenek óvatosak és türelmesek!