2020. június 7., Szentháromság vasárnapja

  • Mához egy hétre Úrnapján, visszaáll a rend, és a szentmiselátogatási kötelezettségnek csak személyes megjelenéssel lehet eleget tenni. Ez alól (járványtól függetlenül) általában fölmentettek az idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreink, továbbá azok, akik hivatás béli és/vagy munkahelyi kötelességüket teljesítik.
  • Az általános feloldozás ezzel egyidejűleg megszűnik. Akik eddig általános feloldozás alapján szentségekhez járultak, mostantól kötelesek személyes gyónásukat is elvégezni. Gyóntatási ügyeletet tartunk: csütörtök, péntek, szombat az esti szentmise előtt egy órával (fél 6-tól)
  • Jövő szombaton, június 13-án, az esti szentmise után az Eucharisztikus Kongresszusra készülve 1 órás szentségimádást tartunk a Mindszenti-templomban, melyhez online is lehet csatlakozni. A bérmálkozásra készülő fiatalokat kérjük, hogy személyesen vegyenek részt a szentmisén és a szentségimádáson.
  • Jövő vasárnap, az Úrnapi Szentmisét (megfelelő idő esetén) szabadtéren tartjuk délelőtt 10 órakor, de úrnapi sátrakat nem építünk. A Millenniumi Terem bejáratánál állítjuk fel az oltárt, és a szentmise után egyszerű körmenetet tartunk (csak a templom körül). Kérjük azokat, akik az úrnapi oltárkészítésben és díszítésben szorgoskodni szoktak, most az egy közös oltárhoz, a szentmise oltárához hozzák virágjaikat. Elsőáldozásra készülő gyerekek jöjjenek virágszirmot hinteni, a körmenetben. Kérjük azt is, hogy a templomudvarba most ne álljanak be autókkal, hogy a körmenet akadálytalan lehessen. Az előző vasárnapok tapasztalata alapján a “Liturgikus Csoport” irányítására talán ez alkalommal is szükség lesz, melyet köszönünk! Az elsőáldozásra készülő gyermekek virágszirmot hintenek. Jövő vasárnap a fél 12-es szentmise elmarad.
  • Két hét múlva június 20-án szombaton, papszentelés lesz az egri bazilikában. Négy diakónust szentel érsek atya pappá, imádkozzunk értük. Név szerint: Barta Mártont, Marosi Balázst, Nagy Ferencet és Thiago Costát.
  • Templomunk búcsúünnepét Péter és Pál apostolok tiszteletére június 28-án vasárnap tartjuk, a szokásos módon. Ünnepi miséző és szónok Oláh Dénes marosvásárhelyi főesperes lesz.
  • Idén is lesz nyári hittantábor Abádszalókon. A tábor ideje: 2020. július 6. (hétfő) – július 10. (péntek). Helye: Abádszalók, Kolping-ház. Alsó korhatár: aki már befejezte az általános iskola 3. osztályát. Kisebb testvér jöhet, ha a nagyobb testvér vállalja! Jelentkezési lap a Hitoktatóktól, a sekrestyében vagy a plébánia irodában kérhető. Részvételi díj gyermekenként: 11 000.- Ft + 3 000.- Ft útiköltség. Jelentkezési határidő: 2020. június 21. vasárnap, amikor is 15 órakor Szülői értekezletet tartunk a táborozó gyerekek szülei részére, a plébánia Millenniumi Termében.