2020. június 14, Úrnapja

  • A mai nappal véget ér a felmentés a miselátogatási kötelezettség alól, és az átalános feloldozás lehetősége is megszűnik. A maszk és a fizikai távolságtartás azonban még előírásban van. Kérjük a kedves testvéreket, személyesen vegyenek részt a szentmisén, és akik eddig az általános feloldozással éltek, most végezzék el személyes gyónásukat is. A gyónás még nem a gyóntatószékben, hanem a plébánia tanácstermében lehetséges: csütörtökön, pénteken és szombaton az esti szentmisék előtt egy órával (fél 6-tól).
  • A szentmise internet-közvetítése a Mindszenti-templomból abba marad, kivéve vasárnap, amikor 10 órai nagymisét közvetítjük idős és beteg testvéreinknek.
  • Holnap hétfőtől visszaáll a Mindszenti-templom nyitva tartása a járvány előtti helyzetre. Vagyis: egésznap nyitva tartjuk, kivéve vasárnap délután. Kérjük, hogy aki vasárnap szeretne templomot látogatni, az szentmisére jöjjön.
  • A Miskolc-Tapolcai Sziklakápolna búcsúünnepét Jézus Szent Szíve tiszteletére, 2020. június 19-én pénteken, este 18:00 órai kezdettel tartják. A Szentmisét és szentbeszédet Főtisztelendő Kovács József, Mindszenti káplán atya mutatja be. Szeretettel hívják és várják a Kedves Híveket!
  • Mához egy hétre, június 21-én de. 11 órakor Martinkertvárosban Jézus Szíve tiszteletére búcsúünnepet tartanak. Előtte pénteken, 15:00 órakor szentségimádásra várják a Mindszenti-templom híveit.
  • Mához két hétre június 28-án, Szent Péter és Pál apostolok ünnepén a Mindszenti-templom búcsú ünnepét tartjuk. A miséző és az ünnepi szónok Főtisztelendő Gubala Róbert apát, a Szent Anna templom plébánosa lesz.
  • Idén is tartunk nyári hittantábort. A tábor ideje: 2020. július 6. (hétfő) – július 10. (péntek). Helyszín: Abádszalók, Kolping-ház. Alsó korhatár: aki már befejezte az általános iskola 3. osztályát. Kisebb testvér jöhet, ha a nagyobb testvér vállalja! Jelentkezési lap a Hitoktatóktól, a sekrestyében vagy a plébánia irodában kérhető. Jelentkezési határidő: 2020. június 21. vasárnap, amikor is 15 órakor Szülői értekezletet tartunk a táborozó gyerekek szülei részére, a plébánia Millenniumi Termében.