2020. január 19., évközi 2. vasárnap

  • Ma délután 4 órakor „Mocorgós” szentmise lesz a Millenniumi Teremben. Várjuk a kisgyermekes szülőket, gyermekeikkel.
  • Ma kezdődik az ökumenikus imahét. Este öt órakor a Belvárosi evangélikus-templomban Szemerszki Mihály gk. parókus hirdet igét. Sajóbábonyban is öt órakor kezdődik a r.k. templomban, dr. Szarka János szirmabesenyői gk. esperes hirdet igét. Nem soroljuk fel az összes helyszínt és időpontot, plakátokon olvasható, illetőleg ki fogják hirdetni az aktuális helyen, a következő helyszínt. Azt azonban hirdetjük, hogy a Mindszenti templomban január 23-án csütörtökön este 5 órakor Szabó Sándor református nagytiszteletű úr fog prédikálni. Az imaest után a hívek vendéglátása alkalmából, kérjük az asszony testvéreket, szíveskedjenek süteménnyel és pogácsával hozzájárulni az eseményhez. Azon a napon templomunkban nem tartunk esti szentmisét. Az ökumenikus hét záró istentisztelete január 25-én szombaton a Minorita-templomban lesz. A záróistentiszteletre Miskolc város minden templomából várják a híveket, az igét a különböző felekezetek püspökei hirdetik, római katolikus részről Ternyák Csaba érsek úr.
  • Másod-sekrestyést keresünk, fiatal nyugdíjas, a Mindszenti-templom közösségéhez tartozó férfi személyében. Jelentkezni személyesen a plébánosnál lehet.
  • Jövő vasárnap (január 26-án) az esti szentmise után, az egyházközség újonnan megválasztott képviselő-testület tagjai számára, tervezői-megbeszélést tartunk, közvetlenül a szentmise után, a plébánia disztermében. Kérjük a testület tagjait, aki teheti az esti szentmisén vegyen részt, hogy azután egyből kezdődjék a megbeszélés.
  • Két hét múlva, február 2-án vasárnap, a diákmisén az elsőáldozásra és a bérmálkozásra készülő gyermekek és fiatalok ünnepélyes befogadása lesz szentmise keretében. Szentmise után forró teára és nápolyira várjuk a befogadottakat és szüleiket a Millenniumi Terembe.
  • Februárban elkezdődnek a minden hónap első és harmadik hétfőjén, este fél 6-kor tartott, az eucharisztikus kongresszussal kapcsolatos, felnőtteknek szóló hittanórák, a plébánia tanácstermében. Az előadások az oltáriszentséggel és a szentmisével kapcsolatban lesznek. A sorozat február 3-án kezdődik, és Juhász Ferenc plébános várja az érdeklődő felnőtteket.
  • Farsangi mulatságot rendezünk a Mindszenti plébániához tartozó gyermekeknek február 15-én szombaton.
  • A Mindszenti Plébánia zarándoklatot szervez a Szentföldre, július 13-tól 19-ig. Részletes program a bejárati ajtón olvasható. Érdeklődni, jelentkezni a Plébániai irodában lehet.
  • Ferenc pápa az Isten Igéjének vasárnapját, a tavalyi évben áthelyezte szeptember 3. vasárnapjáról, január 3. vasárnapjára, éppen az ökumenikus imahét miatt, hiszen a Szentírás az, amely minden kereszténynek közös kincse. Jövő vasárnap tehát Isten Igéjének vasárnapját tartjuk.
  • A hét gazdag szentekben és boldogokban. Hétfő: Boldog Özséb, kedd: Szent Ágnes, szerda: Szent Vince és Batthyany Strattman László, péntek: Szalézi szent Ferenc, szombat: szent Pál apostol megtérése.