2020. január 12., Urunk megkeresztelkedése

  • A mai vasárnappal véget ér a karácsonyi időszak, holnaptól az évközi idő kezdődik.
  • Ma van a Doni áttörés 77. évfordulója, a 2. magyar hadsereg veresége folytán, mint egy 100 ezer magyar katona vesztette életét, egészen pontos adatok máig nincsenek. Imádkozzunk értük!
  • A következő vasárnappal kezdődik az ökumenikus imahét. A Mindszenti templomban január 23-án csütörtökön este 5 órakor Szabó Sándor református nagytiszteletű úr fog prédikálni. Az imaest után a hívek vendéglátása alkalmából, kérjük az asszony testvéreket, szíveskedjenek süteménnyel és pogácsával hozzájárulni az eseményhez. Azon a napon templomunkban nem tartunk esti szentmisét. Másnap, január 24-én pénteken a Belvárosi református templomban folytatódik az imaest, melyen a Mindszenti-templom plébánosa hirdeti az igét. Az ökumenikus hét záró istentisztelete január 25-én szombaton a Minorita-templomban A záróistentiszteletre Miskolc város minden templomából várják a híveket, az igét a különböző felekezetek püspökei hirdetik, római katolikus részről Ternyák Csaba érsek úr.
  • Másod-sekrestyést keresünk, fiatal nyugdíjas, a Mindszenti-templom közösségéhez tartozó férfi személyében. Jelentkezni személyesen a plébánosnál lehet.
  • Az előttünk álló esztendő a magyar katolikus egyház számára egészen rendkívüli lesz, a hívek számára pedig vissza nem térő alkalmat hoz. Az Eucharisztikus Kongresszus hazánkra irányítja az egész világ figyelmét. A mindszenti egyházközség számára is többféle lehetőség kínálkozik a részvételre. A nyitó rendezvényen az elsőáldozókkal; a közbe eső programok egyikén-másikán kisebb-nagyobb csoportokban; és a záró rendezvényen, szintén egy nagyobb részvételt tervezünk, a ministránsokkal együtt. A programokon csak azok vehetnek részt, akik regisztráltatják magukat, a regisztrációhoz napokon belül segítséget adunk.
  • Februárban elkezdődnek a minden hónap első és harmadik hétfőjén, este fél 6-kor tartott, az eucharisztikus kongresszussal kapcsolatos, felnőtteknek szóló hittanórák, a plébánia tanácstermében. Az előadások az oltáriszentséggel és a szentmisével kapcsolatban lesznek. A sorozat február 3-án kezdődik, és Juhász Ferenc plébános várja az érdeklődő felnőtteket.
  • Farsangi mulatságot szervezünk a Mindszenti plébániához tartozó gyermekeknek február 15-én szombaton. A diákmise után ezzel kapcsolatban egy kis papirost osztunk ki a gyermekeknek.
  • Jövő pénteken délután fél 5-kor szülői értekezlet lesz az elsőáldozó és a bérmálkozó gyermekek szüleinek.
  • Jövő vasárnap „Mocorgós” szentmise lesz du. 4 órakor a Millenniumi Teremben.
  • A héten Remete Szt. Pál, Remete Szt. Antal és Árpádházi Szent Margit ünnepe lesz.