2019. október 27., évközi 30. vasárnap

  • Szombatról vasárnapra elkezdődött a téli időszámítás. Hajnali háromról kettőre állítottuk az órát.
  • A héten, csütörtökön befejeződik az októberi rózsafüzér ájtatosság. Addig is minden este imádkozzuk a rózsafüzért, jöjjünk el minél többen!
  • Csütörtökön gyóntatási ügyeletet tartunk a Mindszenti templomban reggel 8:00 és délelőtt 10:00 óra között. Gondoljunk az elhunyt szeretteinkért végzett szentgyónásra és szentáldozásra is, a teljes búcsú elnyeréséhez.
  • November 1-jén, elsőpénteken, Mindenszentek parancsolt ünnepe lesz. Szentmise: 7:00, 10:00 és este 18:30-kor lesz templomunkban. (A Zárdában 17:00-kor). A Mindszenti temetőben, 17:30-kor elhunytjainkért halottak esti szertartás, majd azt követően, sírok megáldása.
  • Sajóbábonyban: Mindenszentek délutánján 15:00 temetői szertartás az összes megholtakért.
  • November 2-án, szombaton Halottaknapja: szentmise reggel 7 és este 18:30-kor lesz.
  • November 1-je és 8-a között teljes búcsú nyerhető elhunyt szeretteink számára. Azok ajánlhatják fel, akik imádságos lélekkel temetőt látogatnak, elvégzik szentgyónásukat, szentáldozáshoz járulnak és imádkoznak a Szentatya szándékára.
  • Az újdiósgyőri Szent Imre-templom búcsúja november 10-én, vasárnap lesz. Az ünnepi szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik. Előkészítő szentbeszédek lesznek a búcsú előtti pénteken és szombaton, az este 5 órakor kezdődő szentmisékben. A szentbeszédeket mindhárom napon Vízi János atya, az egri Bazilika káplánja tartja. A búcsúval kapcsolatos szentségimádási napot november 5-én, kedden tartják. A Mindszenti plébánia híveit 12:00 órára várják.
  • Egyházközségi képviselőtestület új tagjainak választása a jövő vasárnap jelöléssel kezdődik. A szentmiséről mindenki vigyen haza egy borítékot, amelyben egy lepecsételt üres lapot talál, erre írja rá az általa jelölni kívánt személyek nevét (maximum 15-öt), akiket képviselőtestületi tagnak javasol. Olyanok jelölhetők, akik betöltötték a 16. évüket és még nincsenek 70 évesek. A rá következő héten szombat délig adják le a javaslatukat a plébániai irodában, vagy a templomot őrző személynél a leragasztott borítékot. A képviselőtestület teljes létszáma 24 fő lehet. Hivatalból tagok: a lelkipásztorok, a kántor, a katolikus iskola vezetője és a szerzetes közösség vezetője, összesen 7 személy, őket nem kell jelölni. Továbbá a plébános által felkért személyek, az ő számuk a teljes létszámnak maximum az 1/3-a lehet. A hívek által javasolt nevekből az első 15 személy kerül a megválasztandók listájára, akikből a következő vasárnap ugyancsak a hívek megválasztják azokat, akik tagjai lesznek a képviselőtestületnek.