2019. október 20., évközi 29. vasárnap

  • Ma Missziós vasárnap van, a perselyadományokat e célra gyűjtjük. Imádkozzunk a missziókban szolgálókért.
  • Hamarosan itt van Mindenszentek ünnepe és Halottak napja. Kérjük a kedves testvéreket, hogy akik újonnan állíttattak, vagy felújíttatták elhunyt szeretteik síremlékét bátran jelentsék a plébánián, hogy megszentelhessük azokat (Név, telefonszám). Egyben figyeljünk arra, hogy környezetünkben – főként gyermekein körében – ne Halloween-t ünnepeljünk! Keresztény emberként a Mindenszentek – s elhunyt szeretteink ünnepe a lényeg!
  • Még tart a Rózsafüzér hónapja, esti szentmiséink előtt köszöntsük Égi Édesanyánkat. Pénteken a plébániánk hittanos gyermekei fogják vezetni ¾ 6 – kor kezdődik, jöjjünk el minél többen!
  • Már előre hirdetjük, hogy Mindenszentek hetében (okt. 28-tól nov. 1-ig) szünetelni fog a Zárda kápolnában a szentségimádás. Az őszi szünet után nov. 4-én folytatódik a szokott módon.
  • Az Érsek Főpásztor az öt éve megválasztott egyházközségi képviselőtestület lejárt mandátuma helyett új választásokat írt ki. A lebonyolítás három lépésben történik: november 3-án a szentmise után kiosztott lepecsételt üres lapra kell írni a hívek által jelöltek neveit, november 10-én a legtöbb szavazatot kapott jelöltekből összeállított 15 fős listából a 10 legtöbb szavazatot kapott kerül a Testületbe. Ehhez adódik a hivatalból tagok + a plébános által kinevezett tagok. Összesen 24-en, 16- és 70 év közöttiek.
  • A Mindszent Kolping Család következő összejövetele 2019. október 27-én, vasárnap 17 órakor lesz, a plébánia tanácstermében. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várunk.
  • Engesztelő gyalogos zarándoklat indul Ómassáról Bükkszentlélekre október 23-án, Molnár Attila atya vezetésével. Gyülekezés a 15-ös autóbuszjárat végállomásán reggel 9 órakor. Közös, csoportos vonulással indulnak Szentlélekre, feljutást követően a pálos kolostorromnál szentmisével zárul a közös zarándoklat. Visszatérés egyénileg. Túraöltözet, túrabot, esőkabát ajánlott.
  • A héten, kedden Szent II. János Pál pápa, szerdán Kapisztrán Szent János áldozópap, pénteken Szent Mór püspök emléknapja, ünnepe lesz.