2018. október 28., évközi 30. vasárnap

  • Ma (vasárnap) este 17:00 órakor Kolping gyűlés lesz a Mindszenti plébánia tanácstermében. Szeretettel várják az érdeklődőket.
  • Október 31-én, szerdán este 19:00 órakor, azoknak a Miskolcon élő férfiaknak, akik piarista gimnáziumba jártak középiskolába, találkozó lesz a Mindszenti plébánián. Kérjük telefonos jelzésüket a plébánia számán, hogy részt tudnak-e venni a találkozón az érintettek, szerda este.
  • A jövő héten Mindenszentek ünnepe és Halottak napja lesz. A temetői szertartásokat Mindenszentek délutánján a sajóbábonyi katolikus temetőben délután 3 órakor, a Mindszenti-temetőben este fél 6-kor tartjuk. A szertartást végző lelkipásztort meg lehet kérni az adott helyszínen a sírszentelésre. Gondoljanak arra, hogy 8 napig a temetőt látogatva naponta teljes búcsút nyerhetnek elhunyt hozzátartozóiknak; a feltételek: gyónás, áldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy a pápa szándékára. Halottak estéjén az összes megholtért mutatunk be szentmisét a Mindszenti-templomban. Akik nem tudtak elmenni távolabb nyugvó szeretteik sírjához, azok a Mindszenti-templomban a halottak estéjén imádkozzanak értük.
  • Halottak napja egyben elsőpéntek is, különösen jó alkalom, hogy a szentgyónást elvégezze mindenki. Ezért az előző hónaphoz hasonlóan, elsőpéntek előtti csütörtökön – ami most Mindenszentekre esik –, reggel 8- és délelőtt 10 óra között gyóntatási ügyeletet tartunk a Mindszenti templomban.
  • Vigyázzanak értéktárgyaikra a temetőkben. Ne tegyék le, és ne hagyják szabadon táskáikat.
  • Mához két hétre, november 11-én Új-Diósgyőrben a Szent Imre-templom búcsúját tartják, a szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik. November 5-én hétfőn szentségimádási napot tartanak, a Mindszenti-templom híveit déli 12:00 órára várják szentségimádásra.