2018. október 14., évközi 28. vasárnap

  • Október 27-én szombaton, a Katolikus Karizmatikus Megújulás XXVII. országos találkozóját tartják Miskolcon, 9 órától 18:30-ig, a Generali Arénában (Görgey Artúr u, 19.). Előadók: James Murphy, a Katolikus Karizmatikus Megújulás nemzetközi szolgálatának elnöke, Varga László püspök atya, a Magyar Katolikus Karizmatikus Mozgalom tiszteletbeli elnöke. A szentmisét bemutatja: Ternyák Csaba egri érsek. A Találkozó belépődíjas, a helyszínen fizetve: 2500 Ft. 16 éves kor alatt a belépés ingyenes. A találkozó alatt lesz gyermek és ifjúsági program is. (További információ kérhető az iroda@mkkm.hu e-mail címen, vagy a 30/8602910 telefonszámon.) http://mkkm.hu/sites/default/files/news_attachment/miskolci_orszagos_karizmatikus_talalkozo_2018_meghivo.pdf
  • A héten szerdán délelőtt 10 órakor rekollekció lesz a lelkipásztoroknak, a Mindszenti Plébánia rekollekciós termében. Érsek úr felkérésére Mons. Jorge Raigosa a Papi Kongregáció osztályvezetője vállalta a rekollekció megtartását.
  • Jövő vasárnap missziós vasárnap lesz. A perselyadományokat a missziók javára fordítjuk. Délután 4 órakor „Mocorgós Mise” lesz a Millenniumi Teremben.
  • Katekumenátus kezdődik azoknak a felnőt fiataloknak, akik még nem járultak szentségekhez és a keresztség, a bérmálás és az eucharisztia szentségének fölvételére készülnek. Minden hónapban első és harmadik csütörtökön este 19:15-kor a Mindszenti Plébánián. Jelentkezni telefonon, személyesen az irodában, vagy a sekrestyében lehet. Az első alkalom november 15-én lesz.
  • Akik egyházi házasságot kívánnak kötni, kérjük időben (és személyesen) jelentkezzenek a plébánia hivatalban. A házasságkötés előtt 6 hónappal kell jelentkezni, hogy a jegyesoktatást nyugodtan el lehessen végezni. A jegyesoktatást a jövő év februárjában és áprilisában szombatonként két turnusban tartjuk hat-hat alkalommal. Jelentkezni célszerű időben, hogy az esetleges akadályokat el lehessen hárítani.
  • A bérmálkozási és az elsőáldozási felkészítések is elkezdődtek, kérjük, hogy akik bérmálkozni vagy elsőáldozáshoz járulni szeretnének, szíveskedjenek a lakóhelyük szerinti plébánián jelentkezni. Az elsőáldozóknak Nagy István atya, a bérmálkozóknak és a minisztránsoknak Kovács József atya, a Katekumeneknek és a házasságra készülőknek Juhász Ferenc atya vezeti a foglalkozásokat.
  • Mindenszentek délutánján temetői szertartást végzünk a Mindszenti- és a sajóbábonyi temetőben. Akik elhunyt hozzátartozójuk sírját szeretnék megszenteltetni, kérjük jelezzék a plébánia irodában, a sekrestyében – vagy ott a helyszínen a szertartást végző lelkipásztornál.