2018. május 20., Pünkösd

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szűz Mária, az Egyház Anyja

  • szerda: Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú

  • csütörtök: Szűz Mária, Keresztények Segítsége

  • szombat: Néri Szent Fülöp

2. Pünkösdhétfőn, reggel 7-kor, délelőtt 10-kor és este ½ 7-kor lesz szentmise templomunkban. Az idei évtől ezen a napon Máriát, az Egyház Anyját ünnepli anyaszentegyházunk.

3. Vasárnap délután 4 órától mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat.

4. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

5. Május 25-én, pénteken, májusi litánia lesz a gyermekek részételével templomunk udvarán 18 órai kezdettel a csupros Mária szobornál. Gyülekező ¾ 6-tól az udvaron. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

6. 2018. május 26-án (szombaton) a Mindszent Kolping Család szervezésében plébániai kirándulást, közösségi napot tartunk Bélapátfalván. Részvételi díj: autóbusszal utazóknak 2 000.- Ft, autóval utazóknak 500.- Ft, mely az ebédet is tartalmazza! Az autóbusz reggel 7,30-kor indul a Templom elől. Jelentkezni a plébánia irodában vagy a sekrestyében lehet! Részletek a bejárati ajtón és a Kolping Család honlapján olvashatók. Mindenkit szeretettel várunk.

7. A Fatimai zarándokok részére megbeszélést tartunk, 2018. május 27-én, vasárnap, 15 órakor a Millenniumi Teremben. A részvételi és a biztosítási díjat is ez időpontig kérjük rendezni. Befizetni a plébánia irodában, vagy a helyszínen lehet.

8. A Miskolc-Görömbölyi Római Katolikus Egyházközség templomának búcsúja Szentháromság vasárnapján, jövő vasárnap lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Juhász Ferenc kanonok, pápai káplán, gyöngyösi esperes-plébános mutat be. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit a Görömbölyi Egyházközség hívei!

9. Egyházközségünk Millenniumi Terme ad otthont Petrás Mária keramikus művész szakrális témájú kiállításának. Az alkotások (melyek meg is vásárolhatóak) május végéig tekinthetőek meg a hétvégi szentmisék után.

10. Eucharisztikus ünnepre várják a fiatalokat a homrogdi Krisztus Teste és Vére Templomba június 2-án és 3-án. Előzetes regisztráció és részletek a Homrogdi Plébánia honlapján.