2018. június 3., Úrnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Szent Bonifác püspök és vértanú

  • péntek: Jézus Szent Szíve

  • szombat: A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve

2. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

3. Június 9-én, jövő szombaton, az Eucharisztikus Kongresszusra való előkészület jegyében Wass Albert est lesz a Millenniumi Teremben 17 órai kezdettel. Szeretettel hívunk és várunk Mindenkit!

4. Szülői értekezletet tartunk, az Abádszalóki hittanos táborba jelentkezett fiatalok szülei részére, június 10-én, jövő vasárnap, 15 órától a Millenniumi Teremben. Egyben felhívjuk azon fiatalok figyelmét, akik még nem adták le jelentkezésüket, és szeretnének részt venni a táborban, minél előbb tegyék ezt meg.

5. A tanév utolsó mocorgós szentmiséje június 17-én, 15 órakor lesz a Millenniumi Teremben. A szentmise után a felnőttek közös nyársalással, a kicsik pedig meglepetésekkel búcsúztathatják az idei évadot. Sütemény felajánlásokat a Kedves Hívektől szívesen fogadunk. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat! Ugyancsak 17-én, a fél 9-kor kezdődő szentmisében adunk hálát a hittanos tanév minden kegyelméért. Szeretettel hívjuk és várjuk a diákokat és a pedagógusokat!

6. A Miskolc-Tapolcai Sziklakápolna búcsúünnepét Jézus Szent Szíve tiszteletére, június 8-án, pénteken, 18 órai kezdettel tartják. Az ünnepi szentmisét Ft. Nagy Krisztián hernádnémeti plébános atya fogja bemutatni.

7. A Martinkertvárosi Egyházközség búcsúja június 10-én, jövő vasárnap lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Msgr. Pásztor Zoltán, a Kassai Főegyházmegye püspöki helynöke mutat be. Az egész napos szentségimádás június 8-án lesz, melynek keretében egyházközségünk imaórája 15 órakor kezdődik.

8. Mezőkövesden ez évben június 10-én, vasárnap lesz a hagyományos Szív búcsú a nagy körmenettel. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét és utána a körmenetet Ft. Dr. Fábry Kornél atya, a 2020-as budapesti Eucharisztikus Kongresszus előkészítő bizottságának főtitkára tartja. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

9. A Fatimai zarándoklatra egy hely felszabadult. Érdeklődni és jelentkezni a plébánia irodában lehet.