2018. február 4., évközi 5. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Ágota szűz és vértanú

  • kedd: Miki Szent Pál és társai vértanúk

  • szombat: Szent Skolasztika szűz

2. A mai szentmisék végén Balázs-áldásban részesülhetnek azok, akik Szent Balázs püspök emléknapján nem jutottak el szentmisére.

3. Várjuk a gyermekek és fiatalok jelentkezését, akik szívesen vállalnák szerepet a húsvéti passiójáték előadásában. Jelentkezni lehet a ½ 9-es szentmise után a Millenniumi Teremben, a szentmisék után a sekrestyében és a hitoktatóknál.

4. A Mindszent Karizma Közösség szervezésében idén is megrendezésre kerül a Közösségek Regionális Karizmatikus Találkozója, 2018. február 10-én, a Vörösmarty Katolikus Általános Iskolában. Részletes program a bejárati ajtón elhelyezett tájékoztatókon olvasható.

5. Az idősebbek napja, ez évben február 11-én, vasárnap kerül megrendezésre. A 10 órakor kezdődő szentmise keretében, a betegek szentségében részesülhetnek azok a hívek, akik elmúltak 60 évesek, vagy valamilyen betegségben szenvednek, és előzőleg jelentkeznek a plébánián vagy a sekrestyében. A szentmise után a Millenniumi Teremben a Versbarátok Köre rövid műsorral, Kolping Családunk agapéval kedveskedik. A szeretetvendégséghez sütemény felajánlást szívesen fogadunk.

6. Zarándoklatot szervezünk repülővel, légkondicionált autóbusszal 2018. július 9 -15. között Fatimába, illetve Santiago de Compostellába. Részvételi díj: 259.000.- Ft (repülőtéri illetékkel) mely félpanziós ellátást tartalmaz. Részletek a bejárati ajtón vagy a sekrestyében. Aki részt szeretne venni a zarándoklaton, minél előbb jelentkezzen a plébánia irodában vagy a sekrestyében.

7. Érsek atya szavait tolmácsoljuk:

Kedves Testvérek! Ezúton szeretnék köszönetet mondani híveinknek és mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben személyi jövedelemadójuk 1 %-áról úgy rendelkeztek, hogy azt a Katolikus Egyház kapja meg. A magyar állam ily módon lehetővé teszi, hogy az állampolgárok az államnak fizetett adójuk 1 %-ával Egyházukat támogassák. Az így felajánlott összeg arányos része az egyházmegyéhez kerül, amelyből az egyházközségek különféle projektjeit tudjuk támogatni.

Az előző évekhez képest újdonság, hogy a 2018. évtől kezdődően a bevett egyház technikai számára szóló nyilatkozat újabb nyilatkozat beadásáig, vagy a nyilatkozat visszavonásáig érvényes. A Magyar Katolikus Egyház részére idén megtett 1 % felajánlásáról szóló rendelkező nyilatkozatok kiemelten fontosak, mert azok a következő években is érvényesek lesznek. Lehetőség van a személyi jövedelemadó második 1 %-ának felajánlására is, amellyel egyházi alapítványt támogathatnak. Ezt az alkalmat használom fel arra, hogy köszönetet mondjak híveinknek a sokak által ma is „párbér”-nek, vagy egyházi adónak nevezett önkéntes egyházi hozzájárulás befizetéséért. Ez elsősorban az egyházközségek anyagi alapját, a működési költségeket és az adómentes illetményeket hivatott biztosítani. Nagylelkűségükért köszönetet mond: Dr. Ternyák Csaba egri érsek.”

A második 1% felajánlható a Mindszenti Kolping Család Közhasznú Egyesület részére.