2017. március 12., Nagyböjt második vasárnapja

1. A passiójátékban szereplők részére lesz próba jövő héten kedden 18, pénteken pedig 17 órától, vasárnap pedig a ½ 9-es szentmise után.

2. Jövő héten hétfőn a Szentatya, Ferenc pápa megválasztásának, szerdán pedig a főpásztorunk, Ternyák érsek úr kinevezésének évfordulója lesz. Imádkozzunk a pápáért és egyházmegyénk főpásztoráért.

3. Nagyböjtben minden pénteken ½ 6-tól keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban.

4. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában nyílt napot tartanak a leendő első osztályosok szüleinek 2017. március 22-én, szerdán az első és második óra keretében, 8-10 óra között. Bővebb információ elérhető az iskola honlapján. Szeretettel várják az érdeklődőket!

5. Március 26-án, szombaton, 15 órától ifjúsági keresztutat járunk a Kálvária-dombon. Április 1-jén, szombaton, a városi keresztút kerül megrendezésre, mely 15 órakor indul a Szent Anna templomtól.

6. Nagyböjti háromnapos lelkigyakorlat lesz templomunkban március 31-én, április 1-én és 2-án, az esti szentmisék keretében. A lelkigyakorlatot Ft. Kalóczkai Gábor emődi plébános tartja. Nagyböjti készületünk fontos eleme a lelkigyakorlat, jöjjünk minél többen és vigyük el hírét családtagjainknak és barátainknak is!

7. A Kolping Akadémia soron következő előadását Rostás László Miskolc város főépítésze tartja „Szakrális építészet” címmel, március 13-án, hétfőn este ½ 7-től a Szent Anna Plébánia Kolping Házában. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

8. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Miskolci Csoportja szervezésében március 16-án, csütörtökön, 17 órától „Emlékezés Kodály Zoltánra és elmélkedés a nagyböjtről” címmel tart rendezvényt a Fráter György Katolikus Gimnázium dísztermében. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak!

9. Március 18-án, jövő szombaton, a Budavári Gospel Kórus tavaszköszöntő koncertjére várják az érdeklődőket a szirmabesenyői Kisboldogasszony Templomba, mely 16 órakor kezdődik. A belépés ingyenes.

10. A múlt heti nagy érdeklődésre való tekintettel újra jó szívvel ajánljuk a Vigasztalás imakönyve című kiadványt, mely a Biblia nyomán megfogalmazott imádságokat tartalmaz. Megtekinthető és megvásárolható a sekrestyében és az irodában. Ára 500 Ft.