2017. június 4., Pünkösd

1. A tanév utolsó mocorgós szentmiséje ma (vasárnap), 15 órakor lesz a Millenniumi Teremben. A szentmise után a felnőttek közös nyársalással, a kicsik pedig gyermeknapi meglepetésekkel búcsúztathatják az idei évadot. Sütemény felajánlásokat a Kedves Hívektől szívesen fogadunk. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

2. Holnap, pünkösdhétfőn, reggel 7-kor, délelőtt 10-kor és este ½ 7-kor lesz szentmise templomunkban.

3. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

4. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

5. Június 10-én, jövő szombaton, jutalom kirándulásra megyünk templomunk ministránsaival. Gyülekező reggel ¾ 8-kor a templom előtt. Ebédet biztosítunk. Hazaérkezés délután 3és 4 óra között.

6. Június 11-én, jövő vasárnap, a fél 9-kor kezdődő szentmisében adunk hálát az elmúlt tanév kegyelmeiért. Szeretettel hívunk és várunk minden diákot és pedagógust a közös imádságra és az azt követő szerény agapéra a Millenniumi Terembe. Ma begyűjtjük a miselátogatási naplókat, a legtöbb pecsétet gyűjtőket a tanévzáró szentmisén jutalmazzuk.

7. Június 8-án, csütörtökön, délután ½ 6-tól megemlékezés, koszorúzás és szentmise lesz az 1951. június 17-én elhurcolt miskolci minorita szerzetesek emlékére a minorita templomban. A rendház falán lévő márványtáblánál emlékbeszédet mond és a koszorúzást követő ünnepi szentmisét bemutatja Dr. Szabó Ferenc jezsuita szerzetes, a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adásának korábbi igazgatója. Közreműködik a Miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Kamarakórusa, vezényel Herpainé Velkey Klára.

8. A Miskolc-Görömbölyi Római Katolikus Egyházközség templomának búcsúja Szentháromság vasárnapján, jövő vasárnap lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Szarvas Péter, a Miskolci Esperesi Kerület esperese, Miskolc-Szent Anna plébános mutat be. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit a Görömbölyi Egyházközség hívei!