2017. április 9., Virágvasárnap

1. Vasárnap délután 16 órától lesz a gyermekek Passiójátéka a Millenniumi Teremben. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

2. Vasárnappal elkezdődik a nagyhét. Hétfőn, kedden és szerdán délután három órától este hatig a Minorita templomban lesz gyóntatási ügyelet. Templomunkban nagypénteken és nagyszombaton reggel 9 órától 12 óráig lesz gyóntatás.

3. A Szent Háromnap szertartásai a következő időpontokban lesznek:

Nagycsütörtökön reggel hét órakor Jeremiás siralmait imádkozzuk. Az utolsó vacsora szentmiséje este fél hétkor kezdődik.

Nagypénteken reggel hét órakor Jeremiás siralmait imádkozzuk, délután három órakor keresztutat végzünk, a nagypénteki szertartás pedig este fél hétkor kezdődik.

Nagyszombaton reggel hét órakor Jeremiás siralmait imádkozzuk, a húsvéti vigília ünneplése pedig este 8 órakor kezdődik!!!

A Zárdában a szertartások a Szent Háromnapban este 5 órakor kezdődnek.

Sajóbábonyban nagycsütörtökön és nagypénteken 15 órakor, nagyszombaton 16 órakor kezdődnek a szertartások, húsvétvasárnap az ünnepi szentmise a szokott időpontban ½ 12-kor lesz.

4. Vasárnaphoz egy hétre Urunk feltámadásának ünnepe, Húsvét lesz. Húsvét vasárnap az ünnepi szentmisék mindenütt a szokott időpontokban kezdődnek. Templomunkban a reggel 7 órai szentmisét követően ételszentelés lesz, melynek keretében megáldjuk a hagyományos húsvéti étkeket.

5. Húsvéthétfőn templomunkban vasárnapi miserendet tartunk, a Zárdában pedig este 5 órakor lesz szentmise.

6. Megjelent a Keresztény Szemle legújabb, 49. száma. Átvehető a szentmisék után a sekrestyében.

7. Április 12-én szeretettel várjuk a leendő kisóvodásokat 9 és 11 óra között a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Weöres Sándor Tagóvodájába. A szülők és a gyerekek betekintést nyerhetnek az óvoda mindennapjaiba.

8. A Vörösmarty Katolikus Általános Iskolában az elsősök beiratkozása április 20-án, 8-19 óráig és 21-én, 8-18 óráig zajlik. Várjuk a leendő elsősöket!

9. Fájó szívvel és a feltámadásba vetett hittel tudatjuk, hogy Ft. Tóth László apát, kanonok, nyugalmazott plébános, egyházközségünk lelkipásztora életének 82, áldozópapságának 58. évében, 2017. április 4-én visszaadta lelkét Teremtőjének. Szeretett László atyánk temetése kedden, 11 órakor kezdődik a szerencsi Munkás Szt. József templomban. A temetésre autóbuszt indítunk, kérem, hogy akik szeretnék elkísérni őt utolsó útjára, iratkozzanak fel a szentmisék után a sekrestyében. Indulás 10 órakor a templomtól, útiköltség 1.000 Ft/fő, melyet az autóbuszon lehet majd befizetni.