2016. november 20., Krisztus Király Vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban

  • kedd: Szent Cecília szűz és vértanú

  • csütörtök: Dung-Lac Szent András és társai vértanúk

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Még várjuk a gyermekek és fiatalok jelentkezését a karácsonyi pásztorjátékra. Ma (vasárnap) a ½ 9-es szentmise után megbeszélésre várunk minden jelentkezett és jelentkezni vágyó gyereket a Millenniumi Terembe. Tegyük idén is szebbé az események megjelenítésével Urunk születésének ünnepét!

3. November 20-án, délután 16 órától Szent Cecília Kórustalálkozó lesz a Szent Anna templomban.

4. Jövő vasárnap elkezdődik a karácsonyi előkészület ideje, az adventi szent idő. Advent első vasárnapján lesz a leendő elsőáldozók és bérmálkozók bemutatása a ½ 9-es szentmise keretében.

5. A Mindszent Kolping Család összejövetelt tart jövő vasárnap 17 órától a Millenniumi Teremben. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várunk.

6. Nyílt napok a Fráterben: november 22-én, kedden reggel 730 – tól a negyedikeseket, 29-én, kedden reggel 730 – tól pedig a nyolcadikosokat és szüleiket várják szeretettel. A szülők számára mindkét alkalommal tájékoztatót tartanak az iskoláról és a felvételi eljárásról.

7. Az adventi háromnapos lelkigyakorlat december 9-10-11-én lesz templomunkban, az este fél hétkor kezdődő szentmisék keretében. Az idei lelkigyakorlatot Ft. Schönberger Ferenc nyugalmazott esperes-plébános fogja tartani, aki jelenleg az egri bazilika kisegítő lelkészeként szolgál egyházmegyénkben. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

8. Álláslehetőség a Vörösmartyban: katolikus iskolánk továbbra is konyhai kisegítő munkatársat keres felvételre. Jelentkezni személyesen, az igazgatói irodában, illetve postai vagy elektromos levélben lehet. Az állás betöltésének feltétele a plébánosi ajánlás is.

9. November 25-én, jövő pénteken 1430 – tól táncház lesz a Vörösmarty Katolikus Iskolában az alsó tagozatos tanulók számára. Aki szívesen megtekintené a rendezvényt, szeretettel várjuk!

10. Templomunk karácsonyi díszítésére szívesen fogadunk adományokat a sekrestyében és az irodában.

11. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek mai perselyadományait, melyekkel a Katolikus Karitász munkáját és ezáltal a rászorulókat támogatták.