2016. augusztus 7., évközi 19. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Domonkos áldozópap

  • kedd: Szent Terézia Benedikta (Edit Stein) Európa társvédőszentje

  • szerda: Szent Lőrinc diakónus és vértanú

  • csütörtök: Szent Klára szűz

  • szombat: Boldog XI. Ince pápa

2. A Nagyboldogasszony templom búcsúját a Minorita templomban augusztus 15-én, az este 6 órakor kezdődő szentmisén tartják. Az ünnepi szónok Babály András, a nyírbátori minorita templom plébánosa lesz. A búcsúra a lelki felkészülést (triduumot), mely augusztus 12-én, 13-án és 14-én, a 18 órakor kezdődő szentmisék keretében lesz, Ft. Blénesi Róbert aradi minorita házfőnök atya tartja. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

3. Bélapátfalván az ősi apátsági templom búcsúját augusztus 14-én tartják. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik, melyet Bosák Nándor püspök atya végez. Előző este (13-án) 7 órakor vigília szentmise, körmenet és szentségimádás lesz. A Bélapátfalvai Egyházközség szeretettel hívja és várja a Kedves Híveket!

4. Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén, templomunkban reggel 7 órakor és este fél 7-kor lesznek ünnepi szentmisék.

5. A Plébánia természetkedvelő csoportja, éjszakai túrát szervez 2016. augusztus 20-án (szombatról vasárnapra virradóan) a Bükkbe. Találkozó: szombaton este 21 órakor a templom előtt! Mindenki hozzon magával enni-, innivalót, bérletet vagy 4 db. autóbuszjegyet.

6. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!