2015. július 26., évközi 17. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Szent Márta
  • péntek: Loyolai Szent Ignác áldozópap
  • szombat: Ligouri Szent Alfonz Mária püspök és egyháztanító

2. Jövő héten elsőszombat és elsővasárnap lesz a szokott rend szerint.

3. Augusztus 1-én és 2-án, szombaton és vasárnap lesz a Minorita templomban a szokásos Porcinkula-búcsú. A ferences közösségek világszerte ezen a két napon ünneplik Isten irgalmát, az assisibeli kis kápolna ünnepét és a Ferences Rend oltalmazóját, az Angyalos Boldogasszonyt. A Porcinkula búcsú mindkét napján a 18 órai szentmisét Hess Attila pálos atya celebrálja. Augusztus 1-én, szombaton, az egész napos szentségimádás keretében egyházközségünk délelőtt 9-től 10 óráig vezeti az imaórát.

4. A Miskolc-Mindszenti Plébánia felvételt hirdet megüresedett hitoktatói főállás betöltésére. Szeretettel várjuk a főiskolai vagy egyetemi diplomával rendelkező hittanárok jelentkezését a plébánia irodájában. A jelentkezéshez szükséges dokumentumok: diploma másolata, szakmai önéletrajz, motivációs levél, plébánosi ajánlás. Jelentkezési határidő 2015. július 27.

5. A Vörösmarty Katolikus Iskola óvodája katolikus, vallásukat gyakorló óvónőket keres felvételre. Jelentkezni 2015. augusztus 12-ig lehet személyesen az iskola titkárságán, illetve írásban az iskola honlapján található címre küldött postai vagy elektromos levélben. Az önéletrajz mellett plébánosi ajánlás is szükséges.