2015. december 6., Advent 2. vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Ambrus püspök és egyháztanító
  • kedd: A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása

2. Vasárnap (december 6-án) a fél kilences szentmise után Szent Miklós püspököt várjuk a Millenniumi Terembe, ahol a gyermekeknek ajándékot oszt. A Vörösmarty Iskola diákjai rövid műsorral, a tantestület tagjai pedig agapéval kedveskednek nekünk. Mindezek közben és után meglepetés program is lesz a gyerekeknek, melynek keretében ajándékot készíthetnek karácsonyra. Szeretettel hívunk mindenkit!

3. Vasárnap (december 6-án) délután ½ 3-tól a Szent Efrém Kórus jótékonysági koncertje lesz a jezsuita templomban, este ½ 6-tól pedig selyemréti templomban ad adventi koncertet a Schola Cantorum Miskolciensis és a templom kórusa. Mindkét eseményre szeretettel hívják és várják az érdeklődőket!

4. Advent hétköznapjain hajnali (roráte) szentmisék lesznek reggel hat órától. A második szentmise hét órakor kezdődik. Buzdítjuk a Kedves Híveket a hajnali szentmiséken való részvételre!

5. Jövő héten csütörtökön és pénteken 18 órától, vasárnap pedig a fél kilences szentmise után pásztorjáték próba lesz a Millenniumi Teremben. Szeretettel várjuk a gyermekeket.

6. Kedden a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe lesz. Templomunkban reggel hatkor, délelőtt tízkor és este fél hétkor lesznek ünnepi szentmisék.

7. Az adventi háromnapos lelkigyakorlat december 10-11-12-én lesz templomunkban, az este fél hétkor kezdődő szentmisék keretében. Az idei lelkigyakorlatot Ft. Dr. Gábor Bertalan esperes-plébános fogja tartani a felvidéki Szepsiből. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

8. A hagyományokhoz híven jövő vasárnap, Gaudete vasárnapon, az esti szentmise után közös együttlétre hívjuk a plébániánk munkatársait, a képviselő testületi tagokat és az énekkar tagjait a Millenniumi Terembe. A személyre szóló meghívók átvehetők a szentmisék után a sekrestyében.

9. A Kolping Család következő összejövetele 2015. december 13-án, vasárnap, 17 órakor lesz a plébániaépület hittantermében. Kolping családunk óévbúcsúztató Szilveszteri bált rendez december 31-én, a hálaadó szentmise után, a Millenniumi Teremben. Részletekről az üvegajtón elhelyezett tájékoztatón olvashatnak. Mindenkit szeretettel várunk!

10. December 27-én, Szent Család vasárnapján, megáldjuk a jubiláló házaspárokat. Várjuk a jubiláns házastársak jelentkezését az irodában és a sekrestyében!

11. Elkezdődött az advent s vele az új egyházi év. Ehhez kapcsolódóan gyűjtést hirdetünk templomunk felújításának támogatására. Szeretettel várjuk a Kedves Hívek adományait az irodában és a sekrestyében, illetve a kihelyezett sárga csekkeken. Adventben a karácsonyra készülünk, lelkileg és testileg egyaránt. Ajándékvásárlás és jóféle borok beszerzése is ott szerepel a feladatok között. Ezekkel is támogathatjuk templomunk felújítását. A templomunkról készült egyedi címkékkel ellátott édes vagy száraz Tokaji Furmintot adunk ajándékba ezer forint adományért. Téglajegyet is vásárolhatunk a templomunk javára hollóházi porcelánból készült hűtőmágnes formájában, melyet szintén a templomunkról készült egyedi festmény díszít. Ötezer forint adományért cserébe karácsonyi ajándéknak is kiváló.

12. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!