2015. december 20., Advent 4. vasárnapja

1. December 20-án, vasárnap, a fél kilences szentmise után pásztorjáték próba lesz a Millenniumi Teremben, ugyancsak lesznek még próbák hétfőn és kedden délután 5 órától, a főpróba pedig szerdán délután ½ 4-kor kezdődik.

2. December 20-án, vasárnap délután 4 órai kezdettel mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben.

3. Végéhez közeledik az adventi várakozás megszentelt ideje. Az utolsó roráte szentmise 23-án, szerdán reggel 6 órakor lesz. Csütörtökön a reggeli szentmisék 7-kor és ½ 8-kor kezdődnek.

4. December 21-22-23-án, hétfőn, kedden és szerdán, 9-től 12 óráig, karácsonyi gyóntatási ügyelet lesz templomunkban.

5. Csütörtökön karácsony vigíliáját ünnepeljük. Délután 4 órakor kezdődik a gyerekek pásztorjátéka a Millenniumi Teremben. Este ½ 7-től karácsony vigíliájának szentmiséje lesz, ½ 12-től virrasztásra, majd éjféli szentmisére várjuk a Kedves Híveket! A Zárda-kápolnában ugyancsak éjfélkor lesz szentmise.

6. Pénteken Urunk születésének ünnepét üljük. Minden templomunkban a vasárnapi időpontokban lesznek az ünnepi szentmisék. Karácsony másnapján, december 26-án templomunkban ugyancsak vasárnapi miserendet tartunk. Ezen a napon a Zárda-kápolnában lesz még szentmise 17 órakor.

7. December 26-án, 17 órától, a Mindszenti Kórus hagyományos karácsonyi, zenés áhítata lesz templomunkban. December 27-én, délután 5 órától, „Jelenti magát Jézus” karácsonyi népzenei koncert lesz a Millenniumi Teremben, délután ½ 5-től pedig a Laudate énekkar koncertje lesz a Szent Anna templomban. Részletek a plakátokon.

8. December 27-én, Szent Család vasárnapján, a 10 órás szentmise keretében tartjuk a jubiláns házaspárok megáldását. Feliratkozni a sekrestyében és az irodában lehet.

9. December 30-án, 17 órától Irodalmi Szalon lesz a Millenniumi Teremben. Egy zenés-dalos-verses órára invitálunk minden kedves érdeklődőt, melyet december hónap jeles eseményei kapcsán állít össze az Éltető Lélek Irodalmi Kör.

10. A Kolping Család óévbúcsúztató szilveszteri bált rendez december 31-én, a hálaadó szentmise után, a Millenniumi Teremben. Részletekről az üvegajtón. Mindenkit szeretettel várunk!

11. Megjelent egyházközségünk kiadványának legújabb, Karácsonyi Ajándék című száma. Vigyük, olvassuk, terjesszük.

12. Kérjük a Kedves Híveket, hogy idős, beteg hozzátartozóikat, ismerőseiket, akik az ünnep alkalmából szeretnének szentségekhez járulni, jelentsék a szentmisék után a sekrestyében vagy kedden délig az irodában név, cím és telefonszám megadásával.

13. Gyűjtést hirdetünk templomunk felújításának támogatására. Szeretettel várjuk a Kedves Hívek adományait az irodában és a sekrestyében, illetve a kihelyezett sárga csekkeken. Ajándékvásárlás és jóféle borok beszerzése is ott szerepel a feladatok között. Ezekkel is támogathatjuk templomunk felújítását. A templomunkról készült egyedi címkékkel ellátott édes vagy száraz Tokaji Furmintot adunk ajándékba ezer forint adományért. Téglajegyet is vásárolhatunk a templomunk javára hollóházi porcelánból készült hűtőmágnes formájában, melyet szintén a templomunkról készült egyedi festmény díszít. Ötezer forint adományért cserébe karácsonyi ajándéknak is kiváló.

14. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!