2015. augusztus 9., évközi 19. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Lőrinc diakónus és vértanú
  • kedd: Szent Klára szűz
  • csütörtök: Boldog XI. Ince pápa
  • péntek: Szent Maximilián Kolbe vértanú
  • szombat: Szűz Mária mennybevétele – Nagyboldogasszony

2. Augusztus 15-én, szombaton, Nagyboldogasszony ünnepe lesz, parancsolt ünnep. Templomunkban reggel 7 órakor, délelőtt 10 órakor és este fél 7-kor kezdődnek az ünnepi szentmisék. A Zárda-kápolnában és Sajóbábonyban délután 5 órakor lesz ünnepi szentmise.

3. A Nagyboldogasszony templom búcsúját a Minorita templomban augusztus 15-én, szombaton, az este 6 órakor kezdődő szentmisén tartják. Az ünnepi szónok Dr. Seregély István érsek atya lesz. A búcsúra a lelki felkészülést (triduumot), mely augusztus 12-én, 13-án és 14-én, a 18 órakor kezdődő szentmisék keretében lesz, Ft. Czapkó Mihály atya tartja. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

4. Bélapátfalván az ősi apátsági templom búcsúját augusztus 16-án tartják. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik, melyet Dr. Ternyák Csaba érsek úr végez. Előző este (15-én) 7 órakor vigília szentmise, körmenet és szentségimádás lesz. A Bélapátfalvai Egyházközség szeretettel hívja és várja a Kedves Híveket!

5. Örömmel tudatjuk, hogy templomunk belső felújításának munkálataihoz immáron jogerős engedéllyel rendelkezünk, így megkezdődtek az előkészítő munkálatok. Az első feladat a szentély falának szigetelése, majd folyamatosan haladunk a teljes templombelső restaurálásában. Az udvari munkálatok miatt kérjük a Kedves Híveket, hogy a gyermekekre fokozottan ügyeljenek és a parkolásnál is legyenek óvatosak. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak Templomunk megújulásának sikeréért, hogy ezt a nagy feladatot Isten áldásával mielőbb meg tudjuk valósítani. A várható kényelmetlenségek miatt pedig türelmet és megértést kérünk!