2015 augusztus 16., évközi 20. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Szent Bernát apát és egyháztanító
  • csütörtök: Szent István király
  • péntek: Szent X. Piusz pápa
  • szombat: Boldogságos Szűz Mária királynő

2. Augusztus 20-án Szent István király ünnepe lesz. Templomunkban reggel 7 órakor, délelőtt 10 órakor és este fél 7-kor kezdődnek az ünnepi szentmisék. A Zárda-kápolnában délután 5 órakor, Sajóbábonyban ½ 12-kor lesz szentmise.

3. A Miskolc-Selyemréti Szent István Templom búcsúját augusztus 20-án, csütörtökön tartják. Az ünnepi szentmise délelőtt ½ 11-kor kezdődik, melyen az ünnepi szónok Lipcsák János atya lesz. 19-én, szerdán, egész napos szentségimádással készülnek a búcsúra, melynek keretében egyházközségünk 15 és 16 óra között vezeti az imaórát. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

4. Augusztus 22-én, szombaton, délután ½ 4-kor lesz Szirmabesenyőn az új római katolikus plébánia alapkőletétele. Az új plébánia alapkövét Exc. és Ft. Palánki Ferenc püspök atyánk fogja megáldani. Az ünnepi áldás után, 16 órai kezdettel a Vándorok együttes koncertje lesz a templomkertben. Szeretettel várja a Kedves Híveket Galo Gábor plébános atya és a szirmabesenyői egyházközség, hogy legyünk ott minél többen ezen a történelmi eseményen!

5. Ugyancsak augusztus 22-én, 1630 órai kezdettel, Kalna Zsolt tartományfőnök-plébános és Mikolai Vince főesperes-plébános mutat be szentmisét a felújított Limpiászi keresztnél.

6. Augusztus 27-én a Szent Rita imacsoport tagjai újra találkoznak a plébánia hittantermében

7. Örömmel tudatjuk, hogy templomunk belső felújításának munkálataihoz immáron jogerős engedéllyel rendelkezünk, így megkezdődtek az előkészítő munkálatok. Az első feladat a szentély falának szigetelése, majd folyamatosan haladunk a teljes templombelső restaurálásában. Az udvari munkálatok miatt kérjük a Kedves Híveket, hogy a gyermekekre fokozottan ügyeljenek és a parkolásnál is legyenek óvatosak. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak Templomunk megújulásának sikeréért, hogy ezt a nagy feladatot Isten áldásával mielőbb meg tudjuk valósítani. A várható kényelmetlenségek miatt pedig türelmet és megértést kérünk!