2014. nobember 23., évközi 34. vasárnap, Krisztus Király ünnepe

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Dung-Lac András áldozópap és társai, vietnami vértanúk
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Hálás szívvel mondunk köszönetet a vasárnapi (november 23.) perselyadományokért, melyekkel a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetét, a Katolikus Karitászt támogatják.

3. Tájékoztatjuk a Kedves Híveket, hogy egyházközségünkben sikeresen lezajlott a képviselőtestületi választás. A megválasztott testületi tagok listája az üvegajtón olvasható. Az új képviselőtestület tagjainak eskütétele jövő vasárnap (november 30-án), a tíz órakor kezdődő szentmisében lesz. Köszönetet mondunk a leadott szavazatokért és kérjük, hogy imádkozzanak egyházközségünkért, hogy az új képviselőtestület a ránk bízottak javára és Isten dicsőségére végezze szolgálatát.

4. November 23-án, a fél kilences szentmise után szereposztás és olvasópróba lesz a pásztorjátékban részt vevő gyermekeknek. Még lehet jelentkezni.

5. Kedden este hét órára várjuk a katekumen csoport tagjait a plébánia hittantermébe.

6. Szerdán folytatódik a városi katekézis. Az idei év témája a „Nyolc boldogság”. A hetedik előadást november 26-án, szerdán, este 18 órától a jezsuita atyák tartják „Boldogok a békességszerzők…” címmel. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

7. Csütörtökön 15 órától német kisebbségi szentmise lesz templomunkban.

8. Az elsőáldozásra készülő gyermekeket pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a leendő bérmálkozókat szombaton 11 órától várjuk a plébánia hittantermében. Szombaton 10 órától ministráns foglalkozásra várjuk a jelenlegi és leendő ministránsokat.

9. A leendő elsőáldozók és bérmálkozók bemutatása jövő vasárnap, november 30-án, a fél kilenckor kezdődő szentmise keretében lesz. Imádkozzunk értük!

10. Jövő szombaton este fél nyolctól zenés-gitáros énekes adventi hangolódás lesz templomunkban. Szeretettel hívjuk és várjuk a gitáros énekkar tagjait és a fiatalokat!

11. A Diósgyőri Kolping Család Egyesület által szervezett Kolping-Akadémia előadássorozat következő programja Sasvári Sándor Jászai Mari – díjas színművész zenés előadása lesz „Taníts meg minket Jézus” címmel, november 30-án vasárnap 18.30-kor a Diósgyőri Római Katolikus Templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

12. A Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium szeretettel várja nyílt napjára az érdeklődőket. A 4. osztályos tanulókat és szüleiket december 2-án, kedden reggel 7.30-tól délig fogadják. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

13. A Vörösmarty tantestülete – a hagyományokhoz híven – megtartja az adventi agapékat (finom sütikkel) a Millenniumi teremben, az elsőt november 30-án, a fél kilences szentmisét követően. Mindenkit szeretettel várunk! Ugyanígy agapéra kerül sor a december 7-i és 14-i vasárnapok fél kilences szentmiséi után is.