2014. december 21., Advent 4. vasárnap

1. Végéhez közeledik az adventi várakozás megszentelt ideje. Az utolsó roráte szentmise 23-án, kedden reggel 6 órakor lesz. Szerdán a reggeli szentmisék 7-kor és ½ 8-kor kezdődnek.

2. Szerdán karácsony vigíliáját ünnepeljük. Délután 4 órakor kezdődik a gyerekek pásztorjátéka a Millenniumi Teremben. Este ½ 7-től karácsony vigíliájának szentmiséje lesz, ½ 12-től virrasztásra, majd éjféli szentmisére várjuk a Kedves Híveket! A Zárda-kápolnában ugyancsak éjfélkor lesz szentmise.

3. Csütörtökön Urunk születésének ünnepét üljük. Minden templomunkban a vasárnapi időpontokban lesznek az ünnepi szentmisék. Karácsony másnapján, december 26-án templomunkban ugyancsak vasárnapi miserendet tartunk. Ezen a napon a Zárda-kápolnában lesz még szentmise 17 órakor.

4. December 26-án, 17 órától, a Mindszenti Kórus karácsonyi koncertjére hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

5. December 21-én, a fél kilences szentmise után egyházközségünk hitoktatói agapéval kedveskednek nekünk. Szeretettel várunk mindenkit a befejező áldás után a Millennium Terembe!

6. December 21-én, délután 4 órától mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

7. A Pásztorjáték főpróbája kedden délután, 15 órakor kezdődik a Millenniumi Teremben.

8. December 22-én és 23-án délelőtt gyóntatási ügyelet lesz templomunkban.

9. Kolping családunk óévbúcsúztató Szilveszteri Bált rendez december 31-én, a hálaadó szentmise után, a Millenniumi Teremben. Részletekről az üvegajtón elhelyezett tájékoztatón olvashatnak. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várunk!

10. December 28-án, Szent Család vasárnapján, a 10 órás szentmise keretében tartjuk a jubiláns házaspárok megáldását. Feliratkozni a sekrestyében és az irodában lehet.

11. Megjelent egyházközségünk kiadványának legújabb, Karácsonyi Ajándék című száma. Vigyük, olvassuk, terjesszük. Ugyancsak megjelent a Miskolci Katolikus Élet legfrissebb száma, megvásárolható a sekrestyében.

12. Jövő évtől megszűnik a katolikus sajtó templomukban való árusításának jelenlegi formája. Arra kérjük a Kedves Híveket, hogy aki igényt tart az Új Ember, Keresztény Élet, Új Misszió vagy Adoremus kiadványokra, szíveskedjék a sekrestyében feliratkozni, mert a jövőben csak annyi újságot rendelünk, ahányra igényt tartanak. Megértésüket köszönjük.

13. Kérjük továbbá a Kedves Híveket, hogy idős, beteg hozzátartozóikat, ismerőseiket, akik az ünnep alkalmából szeretnének szentségekhez járulni, jelentsék a szentmisék után a sekrestyében vagy hétfő délig az irodában név, cím és telefonszám megadásával.

14. A Miskolc-Görömbölyi Egyházközség szentségimádási napja december 31-én lesz 9-től 15 óráig, melynek keretében egyházközségünk 12 órától 13 óráig vezeti az imádságot.

15. Hálás szívvel mondunk köszönetet a templom karácsonyi díszítésére adott adományokért és a felajánlott fenyőfákért!