2014. augusztus 10., Évközi19. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: szent Klára szerzetesnő emléknapja
  • kedd: Chantal szent Franciska szerzetesnő emléknapja
  • szerda: Boldog XI. Ince pápa emléknapja
  • csütörtök: szent Maximillián Kolbe áldozópap emléknapja
  • péntek: Szűz Mária Mennybevétele parancsolt ünnep

2. Pénteken a következő lesz a szentmisék rendje: reggel 7, délelőtt 10 és este ½ 7 órakor lesznek szentmisék. Ezen a napon Sajóbábonyban is lesz szentmise 17 órai kezdettel.

3. A Minorita templom búcsúját 15-én, pénteken, a 18 órakor kezdődő szentmisén tartják. Az ünnepi szónok Majnek Antal munkácsi püspök atya lesz.
A búcsú előtt 12-én, 13-án és 14-én az esti 18 órai szentmisén triduum lesz, melyet Varga Kapisztrán OFM atya tart. Szeretettel várják a híveket.

4. Már előre hirdetjük, hogy a Vasgyári templomban augusztus 20-án 10 órakor tartják a búcsúi ünnepi szentmisét. Készületként 17.-étől 19.-éig a 18 órai szentmiséken Pehm Gilbert Antal TORG testvér tart triduumot. A szentmisék előtt 17:15-től rózsafűzért imádkoznak. 19-én 19 órától koncert lesz a templomban. Mindenkit szeretettel várnak.

5. Bélapátfalván az ősi apátsági Nagyboldogasszony templomban augusztus 17-én 10 órakor lesz a búcsúi ünnepi szentmise, melyet Palánki Ferenc püspök atya fog bemutatni. Előző este vigília szentmise, körmenet és szentségimádás lesz. Szeretettel várják a híveket.

6. Augusztus 16-án zarándoklat indul Görömbölyről Sajópálfalára a családokért, Mária útján, Miskolcon keresztül. Részletes program az üvegajtón olvasható.