2024. március 3., Nagyböjt 3. vasárnapja

  1. Mától jövő vasárnapig tartós élelmiszergyűjtés van templomainkban. A jövő vasárnapig minden nap lehet élelmiszer adományt hozni, melyet a Millenniumi Teremben veszünk át. De ha a sekrestyébe, vagy plébánia irodába hozzák hétköznap, ott is elfogadjuk.
  2. Március 9-, 10-, 11-én (szombat, vasárnap, hétfő) nagyböjti Triduumot tartunk a Mindszenti templomban, Dr. Csizmadia István az Egri Bazilika plébánosa lesz a szónok minden este fél 7-től. Vasárnap este a szentmise után a Millenniumi teremben fogadást adunk, a vendég atya tiszteletére, melyre szeretettel várjuk a kedves híveket, és aki egy tálca süteményt is tud hozni, azt nagyon megköszönjük.
  3. Közeledik a Városi Keresztút járás. Március 17-én, vasárnap du. 15 órakor indul a Szent Anna templomból. A tavalyi útvonalon, a tavalyi szöveggel és résztvevőkkel. Tavaly a pápalátogatás eredményességéért végeztük – ez évben a szomszédban dúló háború befejezéséért, és a békéért járjuk az utat.
  4. Jövő vasárnap, március 10-én 11:30-kor angol nyelvű szentmise lesz a selyemréti templomban. Városunkban közel 150 fülöp-szigeteki vendégmunkás tartózkodik és közülük sokan szeretnének szentmisén részt venni. Valószínűleg akad más magyarul nem beszélő katolikus is a környéken, aki élne a lehetőséggel, ha tudna róla. Skublics Máté atya vállalta ezt a szolgálatot.
  5. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola Húsvét után (ápr. 13-án) alapítványi bált rendez. Várja a kedves szülőket, nagyszülőket, hozzátartozókat az intézmény jelentkezését.
  6. A Szentsír virágjaira és a húsvéti oltár díszítésére, ha valaki szeretne adományt adni, a sekrestyében köszönettel elfogadjuk.