2024. május 5., Húsvét 6. vasárnapja

  1. Ma anyák napja van – Isten éltesse az édesanyákat és a nagymamákat!
  2. a fél 9-es szentmisén a gyermekek elsőáldozása miatt, a 10 órai szentmise később kezdődik. Amint az elsőáldozók kivonulnak a templomból.
  3. Jövő vasárnap mennybemenetel ünnepe lesz, templomunkban bérmálás. Ternyák Csaba érsek atya megbérmálja a mindszenti plébánia ifjú- és felnőtt híveit. A 10 órai szentmise olvasott szentmise lesz, melyet röviden végzünk. A fél 12-es szentmise pedig elmarad. Kérjük a kedves testvéreket, hogy a reggeli 7- és fél 9-es szentmise mellett, aki teheti a bérmálási szentmisén (11 órakor) vegyen részt.
  4. Ez az a Nap! – címmel, a DVTK Stadionban rendezik meg június 1-jén, a nagyszabású ökumenikus keresztény ifjúsági zenei eseményt. A rendezvény belépődíjas, csoportos jelentkezés esetén kedvezményt adnak. A rendezvényre 12-13 ezer fiatalt várnak. Igét hirdet Meleg Attila református lelkipásztor.
  5. Jövő héten péntek, szombat és vasárnap, tartják a Miskolci Kamara Kórusfesztivált. A bejáratnál plakát jelzi a helyszíneket. A záró hangverseny a Mindszenti templomban lesz jövő vasárnap 16.30-kor. Puccini: Requiemjét adják elő. Vezényel Sándor Zoltán. Amennyiben elhúzódik a koncert az esti szentmiséig, a lorettói litániát a szentmise után végezzük el.