2024. január 21., évközi 3. vasárnap

  1. Ma Isten Igéjének vasárnapja van. A jezsuita atyák templomának búcsú ünnepe.
  2. A héten ökumenikus imahetet tartunk. Vasárnap a Deszkatemplom, hétfőn az Evangélikus templom, kedden a Búza téri gk. templom, szerdán az Avasi református templom, csütörtökön a Minorita templom, pénteken a Belvárosi református templom, szombaton itt nálunk, a Mindszenti templom lesz a helyszín. A szombati imaestet a plébánia YouToube csatornáján közvetítjük. A kezdési időpont egységesen 17.00 (délután 5) óra. A kiemelt alkalom szerdán lesz, az Avasi ref. templomban a püspökök jelenlétével. A templomok hidegek – öltözzenek melegen!
  3. Az istentiszteletek után a helyi közösség vendégül látja a megjelenteket, pogácsával és forró teával. Kérjük a mindszenti híveket, szíveskedjenek némi pogácsát vagy szárazsüteményt hozni a megvendégeléshez, melyet a Mindszenti teremben tartunk. Az egyházközség képviselőtestület hölgy tagjait kérjük, szíveskedjenek háziasszonyként kínálni a vendékeket.
  4. Az ökumenikus imahét folyamán: csütörtök, péntek és szombat este, nem a szentmise előtt, hanem a szentmise alatt lesz gyónási lehetőség.
  5. Két hét múlva, február 4-én vasárnap a leendő elsőáldozók és bérmálkozók bemutatása lesz a fél 9-es szentmisén.
  6. A hétfőn Szent Vince vértanú ünnepe, egyben a Himnusz születésnapja lesz, szerdán Szalézi szent Ferenc, csütörtökön Saul megtérése (Pálfordulás) ünnepe.